Pridať recept

Čerešňová žemľovka

ingrediencie

400 g
sendvič
1 kg
čerešne
120 g
práškový cukor
60 g
maslo
400 ml
mlieko
3 ks
vajce
soľ

postup

1.
Maslo vymiešame s cukrom a žĺtkami.
 
2.
Pridáme sendvič nakrájaný na kúsky a navlhčený v mlieku, tuhý sneh a trochu soli.
3.
Zľahka primiešame vylúpané čerešne a dáme zapiecť vo vymastenom plechu do zlatohneda.
4.
Upečenú žemľovku posypeme práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Čerešne
Sladké čerešne pomôžu s nespavosťou i so svalovou únavou
Práve v tomto období prebieha sezóna sladkých šťavnatých čerešní. Viete, aké živiny obsahujú, ako a kedy...
Čerešne
Sladké čerešne: Poradíme, ako ich odkôstkovať, uskladniť a premeniť na trvanlivé pochúťky
Sezóna čerešní netrvá dlho. Napriek tomu máme toto ovocie veľmi radi a chceli by sme ho uchovať aj...
Čerešne
Čerešne bojujú s nadváhou i svalovicou
Leto, slnko a sladké čerešne, ktoré nás udržia v dobrej kondícii.
Slávnostné žemľovky
3 slávnostné žemľovky (nielen) na sviatočný deň
Skutočne výnimočné žemľovky, ktoré rozhodne musíte vyskúšať.
Smotanová žemľovka zo sladkého pečiva
Luxusná žemľovka: Vymeňte biele pečivo za vianočku, makovky či croissanty
Pripravte si vynikajúcu žemľovku zo sladkého pečiva a poctivej smotany.