Špenátový koláč so syrom
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
100
g
hladká múka
600
g
rastlinný tuk
maslo na vymastenie
Plnka
250
g
syr Feta
800
g
čerstvý špenát
3
PL
kôpor
3
PL
olivový olej
3
ks
vajce
2
ks
cibuľa
1
ks
vajce na potretie
mleté biele korenie
soľ
postup
1.
Na kúsky pokrájame vychladený rastlinný tuk a pridáme preosiatu múku a spracujeme na rýchle tukové cesto, ktoré dáme stuhnúť do chladničky.
2.
Rozdelíme cesto na polovicu a vyvaľkáme z každej plát veľký 20x30 cm. Vymastíme zapekaciu misku a vystelieme ju jednou časťou cesta.
3.
Na rozohriatom oleji opražíme pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájaný špenát a mierne podlejeme vodou, dusíme asi 5 minút. Necháme vychladnúť a potom k špenátu primiešame pokrájaný kôpor, vyšľahané vajcia, syr pokrájaný na kocky, osolíme a okoreníme.
4.
Plnku rozložíme na cesto a prikryjeme ho druhou časťou cesta, potrieme vyšľahaným vajcom. Koláč budeme piecť pri teplote 180°C približne 40 minút. Keď je upečený necháme ho trošku vychladnúť a následne ho pokrájame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.