Pridať recept

Vareniky s jablkami

ingrediencie

150 g
cukor
500 g
polohrubá múka
150 ml
voda
1 kg
jablko
200 g
strúhanka
50 g
maslo
1 ks
citrón
2 ks
vajce
soľ
100 g
med
práškový cukor na posypanie

postup

1.
Preosejeme múku a zmiešame ju s vajcami, vodou a štipkou soli a vypracujeme zo surovín tuhšie cesto. Cesto vyvaľkáme na plát s hrúbkou 3 mm a pokrájame ho na štvorce, ktorých strana by mala byť 8 cm.
 
2.
Ošúpeme jablká, nahrubo ich postrúhame a zmiešame ich s citrónovou šťavou a cukrom. Plnku nanesieme do stredu štvorcov, zabalíme ich a vyformujeme guľku. Knedlíky varíme v posolenej vode približne 8 minút.
3.
Vareniky necháme odkvapkať a servírujeme ich poliate roztopeným medom a posypané strúhankou, ktorú sme opražili na masle a práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať