Pridať recept

Perky so slivkovým lekvárom

ingrediencie

500 g
polohrubá múka
200 g
uvarené zemiaky v šupke
50 g
maslo
200 g
slivkový lekvár
50 ml
mlieko
1 ks
vajce
soľ
maslo
mleté vlašské orechy

postup

1.
Ošúpeme zemiaky, necháme ich vychladnúť a postrúhame. Zemiaky zmiešame s maslom, vajcom, preosiatou múkou, mliekom a štipkou soli a z týchto surovín zhotovíme vláčne tuhšie cesto. Cesto necháme odstáť 5 minút a potom ho vyvaľkáme na plát s hrúbkou 5 mm.
 
2.
Z cesta vykrajujeme kolieska, ktoré by mali mať priemer 8 cm, potom ich naplníme lekvárom a v polovičke ich prepolíme a okraje dobre popritláčame.
3.
V posolenej vode budeme variť perky približne 8 minút. Keď sa dovaria dáme ich do misky a prelejeme maslom a posypeme ich pomletými orechmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
To naj z tradičnej slovenskej kuchyne: Pirohy
Pirohy v rôznych obdobách sú charakteristické pre viacero krajín sveta. U nás sa pripravujú so slanými alebo...
Domáci slivkový džem
Slivkový lekvár v špajze nesmie chýbať! 9 skvelých receptov!
Overené recepty na domáci slivkový lekvár. Miešaný, nemiešaný, so škoricou, s jablkami, s rumom, či portským...
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sušených sliviek?
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sliviek?
Sezóna sliviek je v plnom prúde a vy by ste ju mali využiť. Tieto nenápadné plody sú veľmi zdravé a plné...
Pirohy áno, ale tatarčané? Kedysi jedlo chudobných, dnes už ich robí málokto! Bohatá plnka a cesto jemné ako
Pirohy áno, ale tatarčané? Kedysi jedlo chudobných, dnes už ich robí málokto! Bohatá plnka a cesto jemné ako vatička. Ak ich raz vyskúšate, iné robiť nebudete
Jemné cesto, bohatá plnka a chuť perfektná. Do cesta nejde vajce, ale tajomstvo spočíva v inej surovine, toto je ona!
TOP
Sladké pirohy s čučoriedkami
Žiadne vajce, žiadne zemiaky a pirohy mäkké ako vatička! Toto sú najlepšie pirohy na svete, iné už nerobím, dnes so sladkými plnkami
Sladký obed aj dezert v jednom! Úžasne jemné a mäkké sladké pirohy tak, ako ich máme najradšej.
Už ste pirohy niekedy vyprážali? Neviem vysvetliť, aké dobré sú tieto vyprážané pirohy, celkom z iného sveta
Už ste pirohy niekedy vyprážali? Neviem vysvetliť, aké dobré sú tieto vyprážané pirohy, celkom z iného sveta a absolútne fantastické
Bryndzové pirohy sú fantastické, ale tieto sú oveľa chutnejšie! Zvonka krásne chrumkavé, vo vnútri úžasne...