Hovädzí závitok plnený ryžou
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
hovädzie stehno
olej
40
g
varená ryža
1
ks
mrkva
50
g
šunka
1
ks
vajce
petržlenová vňať
1
ČL
sušená bazalka
1
PL
hladká múka
soľ
1
ks
cibuľa
postup
1.
Mäso nakrájame na rezne, osolíme a naklepeme.
2.
Ryžu, mrkvu a šunku nakrájanú na drobno, vajce, soľ, bazalku, posekanú vňať zmiešame dokopy a urobíme plnku, ktorú vrstvíme na plátky mäsa. Zvinieme a opečieme zo všetkých strán na rozohriatom oleji. Pridáme kúsky cibule, podlejeme horúcou vodou a dusíme domäkka.
3.
Po zmäknutí vyberieme a šťavu zaprášime múkou, podlejeme horúcou vodou a varíme 15 minút. Potom odstránime nite a závitky vložíme do šťavy na niekoľko minút. Môžeme podávať s cestovinou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.