Pridať recept

Pirohy s višňami

ingrediencie

400 g
polohrubá múka
150 ml
kyslá smotana
4 ks
vajce
višňová šťava
soľ
višne

Plnka

60 g
práškový cukor
250 g
mäkký tvaroh
200 g
višne
1 ks
vaječný žĺtok

postup

1.
Preosejeme múku a zmiešame ju so štipkou soli a vajcami a vypracujeme tuhšie rezancové cesto. Cesto vyvaľkáme na plát s hrúbkou 3 mm a necháme ho 5 minút postáť. Z cesta následne povykrajujeme kolieska, ktoré by mali mať priemer 5 cm a do stredu každého dáme tvaroh, ktorý vymiešame so žĺtkom a cukrom. Do tvarohu vtlačíme vykôstkovanú višňu a koliesko preložíme a ozdobne popritláčame prstami.
 
2.
V posolenej vode budeme variť pirohy asi 6 minút. Keď sú uvarené servírujeme ich s kyslou smotanou a prelejeme ich višňovou šťavou a ozdobíme višňami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jahodový zákusok
Svieže dezerty, zákusky a koláče z jahôd a tvarohu, ktoré zbožňujeme
Desať fantastických inšpirácií z tvarohu a jahôd.
Tvaroh
Zázrak menom TVAROH!
Tvaroh v sebe ukrýva neuveriteľný potenciál univerzálnej suroviny s pozoruhodnými nutričnými hodnotami...
Tvaroh
Vyrobte si doma poctivý tvaroh, čerstvý syr či ricottu: Je to jednoduché!
Nie každý má možnosť dostať sa ku kvalitným domácim mliečnym výrobkom. Našťastie pomocou jednoduchých...
Rezance s tvarohom a slaninou
Prázdna chladnička? Beriem tvaroh a robím tieto lacné pochúťky, hotové behom pár minút a sýta celá rodina!
Za málo peňazí - veľa muziky! Inšpirujte sa a varte lacno, dnes tieto pochúťky s tvarohom.
Pirohy áno, ale tatarčané? Kedysi jedlo chudobných, dnes už ich robí málokto! Bohatá plnka a cesto jemné ako
Pirohy áno, ale tatarčané? Kedysi jedlo chudobných, dnes už ich robí málokto! Bohatá plnka a cesto jemné ako vatička. Ak ich raz vyskúšate, iné robiť nebudete
Jemné cesto, bohatá plnka a chuť perfektná. Do cesta nejde vajce, ale tajomstvo spočíva v inej surovine, toto je ona!
TOP
Sladké pirohy s čučoriedkami
Žiadne vajce, žiadne zemiaky a pirohy mäkké ako vatička! Toto sú najlepšie pirohy na svete, iné už nerobím, dnes so sladkými plnkami
Sladký obed aj dezert v jednom! Úžasne jemné a mäkké sladké pirohy tak, ako ich máme najradšej.