Pridať recept

Vianočný puding

ingrediencie

300 g
krupicový cukor
120 g
maslo
4 ks
vajce
300 g
hrozienka
120 g
sušené slivky
70 g
kandizovaná pomarančová kôra
1 ks
citrón
1/4 KL
mletý muškátový oriešok
1/4 KL
mletá škorica
120 g
hrubá múka
30 g
mandle
220 g
strúhanka
100 ml
mlieko
maslo na vymastenie
kandizované ovocie
sušené ovocie
mandle
3 PL
koňak

postup

1.
Na hladkú zmes vymiešame cukor, vajcia a maslo. Následne pridáme pokrájané na malé kúsky vykôstkované slivky, hrozienka, pomarančovú kôru, nastrúhanú kôru z citróna, postrúhaný muškátový oriešok a zomletú škoricu najemno. Premiešame cesto a pridávame po častiach strúhanku, múku a nasekané a olúpané mandle. Na záver prilejeme mlieko a vymiešame vláčne cesto.
 
2.
Maslom potrieme pudingovú formu a na dno dáme sušené a kondenzované ovocie, olúpané mandle a naplníme asi do 2/3 tretín cestom a uzavrieme. Formu vložíme do nádoby s vriacou vodou a forma musí byť naplnená až po okraj uzáveru. Takto pripravený puding varíme 6 hodín. Počas varenia je potrebné dolievať vodu, aby bola forma stále ponorená až po uzáver.
3.
Z formy vyklopíme vychladnutý puding, zabalíme ho do celofánu a necháme ho odležať na chladnom a suchom mieste. Na Vianoce ho ohrejeme vo vodnom kúpeli a polejeme horúcim koňakom, ktorý zapálime.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Medové rezy
Ako na vynikajúce medové rezy? Klasika, ktorá nesmie chýbať na vianočnom stole KROK ZA KROKOM
Medové rezy sú jedným z najtradičnejších vianočných zákuskov. Ich príprava nie je náročná, ale je dobré...
TOP
Dokonalé slovenské Vianoce majú veľa podôb: Vyskúšajte tento rok sviatočné menu z iných regiónov
Dokonalé slovenské Vianoce majú veľa podôb: Vyskúšajte tento rok sviatočné menu z iných regiónov
Slovensko je nádherná a rozmanitá krajina. Tak, ako sa od Západu na Východ, od Severu na Juh líši jej reliéf,...
Vianočné bobáľky s makom
Presný a overený recept na bobaľky: Tradičný dezert, ktorý nesmie chýbať na našom vianočnom stole
Bobaľky, bobáľky, pupáky alebo opekance. Po dobrom vianočnom jedle si ešte nechávame miesto na jednu tradičnú...
To najlepšie cestíčko na rybu
Geniálne cestíčko, ktoré robím už roky! Netrhá sa a krásne drží tvar, hodí sa na všetky ryby
Kde inde by sme hľadali ten najlepší spôsob ako obaliť kapra, filet z tresky či lososa ako v krajine, kde...
Zapekaný kastról
Máme pre vás recept na ZAPEKANÝ KASTRÓL a iné perfektné nápady na nové jedlá zo zvyškov z Vianoc
Pred Vianocami ľudia vo veľkom nakupujú a vianočné menu vystačí pre pol armády. Zvyšky by ste však nikdy...
Trojkráľový koláč
Ospevuje ho celá rodina: Trojkráľový koláč, kto nájde TOTO, bude celý rok zdravý a spokojný! Chutí fantasticky a má naozaj málo kalórií
Sviatočné obdobie s množstvom pokušení bohatých na tuk a cukor je za nami. Teraz nás ešte čaká ďalšia...