Pridať recept

Úhor na tokijský spôsob

4
porcie
35
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
úhor
2 ČL
sójová omáčka
3 ČL
saké
3 ČL
cukor
1/4 ČL
japonské korenie
ryža

postup

Japonský recept na chutnú parenú a pečenú rybu. 

1.

Úhory nakrájame na pravidelné kúsky. Na pare varíme mäso 15-20 minút s občasným otočením, aby sa neprilepilo. Sójovú omáčku, saké a cukor dobre premiešame.

 
2.

Potom preložíme úhory na rošt a pečieme 5-10 minút, počas pečenia potierame úhory saké omáčkou.

3.

Upečené úhory poukladáme na uvarenú ryžu. Pri podávaní posypeme japonským korením sanšó alebo pikantnou paprikou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať