Pridať recept

FOTORECEPT: Strakatý koláč

20
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

5 ks
vajce
250 g
kryštálový cukor
1 ks
vanilkový cukor
50 g
Hera
100 ml
mlieko
250 g
polohrubá múka
1 ks
prášok do pečiva
2 PL
kakao

Krém

2 balíčky
vanilkový puding
800 ml
mlieko
6 PL
cukor

Poleva

500 ml
kyslá smotana
4 PL
práškový cukor
1 ks
vanilkový cukor

postup

1.
Potrebné suroviny.
Fotorecept: Strakatý koláč
Fotorecept: Strakatý koláč
Zdroj: eruska25
 
2.
Uvaríme hustý puding, necháme ho vychladnúť.
Fotorecept: Strakatý koláč
Fotorecept: Strakatý koláč
Zdroj: eruska25
3.
Vymiešame žĺtky s cukrom, pridáme ostatné prísady, nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov.
Fotorecept: Strakatý koláč
Fotorecept: Strakatý koláč
Zdroj: eruska25
4.
Rúru predhrejeme na 190°C. Plech vymastíme a vysypeme múkou. Nalejeme cesto a naň lyžičkou dávame kopčeky vychladnutého pudingu. Ako sa vpijú, vytvoria strakatý vzor.
Fotorecept: Strakatý koláč
Fotorecept: Strakatý koláč
Zdroj: eruska25
5.
Pečieme asi 40 minút. Na teplý koláč nalejeme polevu a rozotrieme.
Fotorecept: Strakatý koláč
Fotorecept: Strakatý koláč
Zdroj: eruska25
6.
Po vychladnutí krájame na štvorčeky.
Fotorecept: Strakatý koláč
Fotorecept: Strakatý koláč
Zdroj: eruska25
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Tie najlepšie pudingové koláče: Rezy, ktorým nikto neodolá
Tie najlepšie pudingové koláče! Týmto zaručene nikto neodolá
Patríte medzi milovníkov sladkých maškrtiek? Vyskúšajte naše fantastické pudingové rezy.
Videorecept: Strakatý pudingáč s jahodami
Strakatý pudingáč s jahodami
Vynikajúci strakatý koláč plný pudingu a čerstvého ovocia.
Polievka
Tip na nedeľný obed: Švédske guľky so smotanou
Magazín Dobrú chuť vám prináša tip na nedeľný obed. Pozostáva z polievky, hlavného jedla a dezertu.
TOP 10 krémových zákuskov
TOP 10 krémových zákuskov (nielen) na blížiace sa sviatky
Vybrali sme desať najlepších dezertov za posledný mesiac, ktoré vás celkom určite inšpirujú a nadchnú.
Pani Walewska
Kráľovná všetkých chutí! Pani Walewska: Výnimočne krehký dezert, ktorý sa rozplýva na jazyku
Výnimočný dezert na bežné dni, ale vďaka efektnému vrstveniu vhodný aj na veľké oslavy.