Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Špaldové rozmarínové rohlíčky

kucharka26
kucharka26
8
porcií
113
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

250 g
špaldová múka jemne mletá
170 ml
sójové mlieko
2 PL
olej
1 PL
rozmarín
1 KL
trstinový cukor
1 KL
soľ
1 KL
sušený cesnak
1 KL
sušené droždie
1/2
vajce na potretie

postup

1.
Do pekárne chleba vložíme suroviny v uvedenom poradí: mlieko, olej, cukor, soľ, cesnak, rozmarín, múka, droždie. Zapneme program "Cesto" a necháme poriadne vykysnúť. Celý proces trvá cca 1,5 hod.
2.
Vykysnuté cesto preložíme na múkou posypanú dosku a rozvaľkáme veľký kruh.
3.
Cesto rozdelíme na 8 trojuholníkov a každý zrolujeme smerom od najširšej časti po koniec.
4.
Rožky preložíme na plech, ktorý sme si vystlali pečiacim papierom. Necháme kysnúť cca 20 min. Medzitým si zapneme rúru na 250 stupňov. Keď rožky podkysnú, potrieme ich vajíčkom a vložíme do rúry. Pečieme 22-23 min. pri teplote 180 stupňov, pokým nebude spodok rohlíkov jemne hnedý. Na dotyk sú rožky po upečení tvrdé, ale keď ich necháme vychladnúť, krásne zmäknú.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vianocne pecenie
Vianočné pečenie nemusí byť strašiak
Vianočné pečenie nemusí byť strašiak
Krehké a lahodné domáce pečivo. Omamná vôňa, ktorá sa šíri celou kuchyňou vyvoláva množstvo spomienok na detstvo. Ak...
zdrave rychlovky
Chcete variť zdravo a rýchlo?
Chcete variť zdravo a rýchlo?
Jednoduchá odpoveď na otázku z titulku, však? Nie vždy máme čas vyvárať, stáť pri sporáku, čakať na dopečenie... Možno...
vianocny stol
Čo nesmie chýbať na vianočnom stole?
Čo nesmie chýbať na vianočnom stole?
Počas vianočných sviatkov chceme sebe i svojim najbližším dopriať len to najlepšie. Týždne vopred hľadáme nové recepty...