Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Špaldové rozmarínové rohlíčky

kucharka26
kucharka26
8
porcií
113
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

250 g
špaldová múka jemne mletá
170 ml
sójové mlieko
2 PL
olej
1 PL
rozmarín
1 KL
trstinový cukor
1 KL
soľ
1 KL
sušený cesnak
1 KL
sušené droždie
1/2 ks
vajce na potretie

postup

1.
Do pekárne chleba vložíme suroviny v uvedenom poradí: mlieko, olej, cukor, soľ, cesnak, rozmarín, múka, droždie. Zapneme program "Cesto" a necháme poriadne vykysnúť. Celý proces trvá cca 1,5 hod.
2.
Vykysnuté cesto preložíme na múkou posypanú dosku a rozvaľkáme veľký kruh.
3.
Cesto rozdelíme na 8 trojuholníkov a každý zrolujeme smerom od najširšej časti po koniec.
4.
Rožky preložíme na plech, ktorý sme si vystlali pečiacim papierom. Necháme kysnúť cca 20 min. Medzitým si zapneme rúru na 250 stupňov. Keď rožky podkysnú, potrieme ich vajíčkom a vložíme do rúry. Pečieme 22-23 min. pri teplote 180 stupňov, pokým nebude spodok rohlíkov jemne hnedý. Na dotyk sú rožky po upečení tvrdé, ale keď ich necháme vychladnúť, krásne zmäknú.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Video: Špinavý gril? Žiaden neriešiteľný problém
Video: Špinavý gril? Žiaden neriešiteľný problém
Poznáte to: grilovačka skončila, plné bruško, riady umyté alebo aspoň naskladané v dreze a čistenie grilu nechávate...
Video: Fantastická zmrzlina iba z 2 ingrediencií
Video: Fantastická zmrzlina iba z 2 ingrediencií
Ako pripraviť chutnú zmrzlinu iba z dvoch ingrediencii? Úplne jednoducho.
Mrazený malinový pretlak
Máte radi maliny? Toto by ste o nich určite mali vedieť!
Máte radi maliny? Toto by ste o nich určite mali vedieť!
Hovorí sa, že čo je dobré, to je určite nezdravé! Maliny však patria k výnimkám. Drobné bobuľovité ovocie nádhernej...