Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Špaldové rozmarínové rohlíčky

kucharka26
kucharka26
8
porcií
113
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

250 g
špaldová múka jemne mletá
170 ml
sójové mlieko
2 PL
olej
1 PL
rozmarín
1 KL
trstinový cukor
1 KL
soľ
1 KL
sušený cesnak
1 KL
sušené droždie
1/2 ks
vajce na potretie

postup

1.
Do pekárne chleba vložíme suroviny v uvedenom poradí: mlieko, olej, cukor, soľ, cesnak, rozmarín, múka, droždie. Zapneme program "Cesto" a necháme poriadne vykysnúť. Celý proces trvá cca 1,5 hod.
2.
Vykysnuté cesto preložíme na múkou posypanú dosku a rozvaľkáme veľký kruh.
3.
Cesto rozdelíme na 8 trojuholníkov a každý zrolujeme smerom od najširšej časti po koniec.
4.
Rožky preložíme na plech, ktorý sme si vystlali pečiacim papierom. Necháme kysnúť cca 20 min. Medzitým si zapneme rúru na 250 stupňov. Keď rožky podkysnú, potrieme ich vajíčkom a vložíme do rúry. Pečieme 22-23 min. pri teplote 180 stupňov, pokým nebude spodok rohlíkov jemne hnedý. Na dotyk sú rožky po upečení tvrdé, ale keď ich necháme vychladnúť, krásne zmäknú.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Dva zdrawé recepty z repy
Dva „zdrawé“ recepty z repy. Červenej aj žltej.
Dva „zdrawé“ recepty z repy. Červenej aj žltej.
Červená repa alebo cvikla je skvelá rastlina. Dá sa využiť úplne celá. Od koreňa po listy. Vlastne, v mnohých receptoch...
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...