Baklažány na smotane
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
800
g
baklažán
štipiek
soľ
60
g
maslo
2
PL
hladká múka
200
ml
biely jogurt
1
strúčik
cesnaku
štipiek
mleté čierne korenie
štipiek
bazalka
podľa chuti
citrónová šťava
1
zväzok
petržlenová vňať
postup
Baklažány umyjeme, nakrájame na kolieska, osolíme z oboch strán a 60 minút necháme odležať. Potom kolieska opláchneme, osušíme, okoreníme a obalíme v múke. Na rozohriatom masle opečieme z oboch strán, pridáme pretlačený cesnak, opražíme a zalejeme jogurtom. Posolíme, okoreníme, posypeme bazalkou, prikryjeme a dusíme domäkka. Nakoniec dochutíme citrónovou šťavou a posypeme vňaťou. Podávame s ryžou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.