Pridať recept

Baklažány na smotane

ingrediencie

800 g
baklažán
štipiek
soľ
60 g
maslo
2 PL
hladká múka
200 ml
biely jogurt
1 strúčik
cesnaku
štipiek
mleté čierne korenie
štipiek
bazalka
podľa chuti
citrónová šťava
1 zväzok
petržlenová vňať

postup

Baklažány umyjeme, nakrájame na kolieska, osolíme z oboch strán a 60 minút necháme odležať. Potom kolieska opláchneme, osušíme, okoreníme a obalíme v múke. Na rozohriatom masle opečieme z oboch strán, pridáme pretlačený cesnak, opražíme a zalejeme jogurtom. Posolíme, okoreníme, posypeme bazalkou, prikryjeme a dusíme domäkka. Nakoniec dochutíme citrónovou šťavou a posypeme vňaťou. Podávame s ryžou.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.