Pridať recept

Omáčka z koreňa kuzu

ingrediencie

2 hrnčeky
vývar zo shiitake
1 ČL
sezamový olej
1 ks
cibuľa
1/2 ks
bobkový list
1/4 ČL
morská soľ
1 PL
tamari omáčka
1/2 PL
ryžové víno mirin
3 PL
drvené kuzu

postup

1.
Na panvici zohrejeme olej a pridáme pomletú cibuľu. Za stáleho miešania opekáme 2-3 minúty. Prilejeme vývar zo shiitake (dá sa kúpiť už hotový), bobkový list a soľ. Prikryjeme a na miernom ohni dusíme 10-15 minút. Pridáme ryžové víno, najlepšie mirin, tamari omáčku (prípadne omáčku shoyu) a soľ, varíme ešte minútu a odstavíme z ohňa.
 
2.
V 3 polievkových lyžiciach rozpustíme kuzu a vmiešame do omáčky. Dobre premiešame a za stáleho miešania dáme znovu zahriať. Varíme 1-2 minúty. Podávame horúce.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Výborné omáčky na cestoviny
5x chutné smotanové cestoviny na rýchlu večeru
Cestoviny a smotana v piatich jednoduchých receptoch, ktoré potešia celú rodinku.
no image dobruchut.sk
Saké
Sake znamená po japonsky akýkoľvek alkoholický nápoj. Vo zvyšku sveta sa však pod pojmom sake (saké) udomácnil...
Najslávnejšie dresingy
Najslávnejšie dresingy: Jednoduché recepty, ktoré sa hodia ku všetkému
Na grilovačku si radi pribalíme aj nejakú zaujímavú omáčku, ktorá výborne dochutí pečené mäso alebo...
Znojemská omáčka s morčacími plátkami
Morčacie plátky na kyslých uhorkách a párkoch: Delikátna znojemská omáčka
Známy recept je stelesnením rýchleho, a pritom delikátneho jedla.
Bešamel
Už žiadne hrudky! Omáčka vždy krásne jemná a krémová: Tento jeden TRIK funguje vždy a na všetky omáčky + recepty
Omáčky milujeme na všetky spôsoby a radi ich pripravujeme k mäsu, rybám a najmä do cestovín. Viete, ako však...
Hovädzie v delikátnych omáčkach 7x inak
7x hovädzie v delikátnych omáčkach: Na sviatočný obed i všedný deň
Vynikajúce tradičné i menej známe hovädzie recepty, v ktorých šťavnaté mäso dopĺňajú chutné a bohaté omáčky.