Pridať recept

Vegetariánske lasagne so šošovicovou náplňou

Vegetariánske lasagne so šošovicovou náplňou
Zdroj: vybusna

ingrediencie

12 plátkov
lasagne
1 ks
cuketa

Na šošovicovú omáčku

200 g
mrkva
1 ks
cibuľa
4 strúčiky
cesnaku
150 g
červená šošovica
500 g
lúpané paradajky
2 PL
olej
1 ČL
maslo
soľ
mleté čierne korenie
balzamikový ocot

Biela omáčka

250 ml
zeleninový vývar
500 g
syr Ricotta

postup

1.
Uvaríme zeleninový vývar. Mrkvu, cibuľu a cesnak očistíme a naplátkujeme. V kastróle rozohrejeme olej s maslom a popražíme na ňom do sklovita cibuľu, pridáme cesnak a mrkvu. Posolíme, okoreníme,premiešame. Pridáme červenú šošovicu, premiešame, necháme zapariť, podlejeme pasírovanými paradajkami, uvedieme do varu a nakoniec prilejeme horúcu vodu (cca 300ml). Všetko necháme prevrieť a dusíme, kým nie je šošovica mäkka (možno nejakých 20 minút). Rúru rozohrejeme na 200 stupňov. Hotova omacka ma byt husta. Podla chuti este dosolime ak treba a na uplny zaver pridame balsamikovy ocot...ja som davala asi 3 lyzice..ale octy su rozne...vychutnavajte podla seba. Do ricotty vmiesame vychladnuty vyvar. Ja som mala doma ostatok mascarpone, tak som ho pouzila miesto ricotty. Na dno zapekacej misy dame cast bielej omacky, polozime suche lasagne (ak treba tak lasagne si polameme). Na lasagne navrstvime cast sosovicovej omacky, na omacku kolieska cukety. Takto vrstvime kym minieme bielu a aj sosovicovu omacku a cuketu. Posledna vrstva by mala byt sosovicova. Naplnene lasagne vlozime do vyhriatej rury a pecieme 20 minut. Po 20 minutach na povrch pokladieme kolieska mozzarelly a vratime do rury na 2 minuty.
Vegetariánske lasagne so šošovicovou náplňou
Vegetariánske lasagne so šošovicovou náplňou
Zdroj: vybusna
 
2.
Hotová omáčka má byť hustá. Podľa chuti ešte dosolíme ak treba a na úplný záver pridáme balzamikový ocot ... ja som dávala asi 3 lyžice...ale octy sú rôzne...vychutnávajte podľa seba. Do ricotty vmiešame vychladnutý vývar. Ja som mala doma ostatok mascarpone, tak som ho použila miesto ricotty. Na dno zapekacej misy dáme časť bielej omáčky, položíme suché lasagne (ak treba tak lasagne si polámeme). Na lasagne navrstvíme časť šošovicovej omáčky, na omáčku kolieska cukety. Takto vrstvíme kým minieme bielu a aj šošovicov omáčku a cuketu. Posledna vrstva by mala byt šošovicová. Naplnené lasagne vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 20 minút. Po 20 minútach na povrch pokladieme kolieska mozzarelly a vrátime do rúry na 2 minúty. Vyberieme a porcujeme až keď budu úplne vychladnuté. Najlepšie je urobiť večer a mať z lasagní na druhý deň obed.
Vegetariánske lasagne so šošovicovou náplňou
Vegetariánske lasagne so šošovicovou náplňou
Zdroj: vybusna
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať