FOTORECEPT: Cuketa plnená lečovo-cícerovou zmesou
4
porcie
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
cuketa
1
konzerva
lečo
1
ks
cibuľa
2
strúčiky
cesnaku
150
g
cícer
chilli
soľ
postup
1.
Cícer uvaríme v osolenej vody do mäkka.
2.
Cibuľu si očistíme a nakrájame.
3.
Cuketu umyjeme, rozrežeme na polovice a vydlabeme dužinu (nevyhadzujeme ju - využijeme ju do plnky).
4.
Cibuľu si opražíme do zlatista na olivovom oleji a pridáme cícer. Krátko popražíme a pridáme dužinu cukety, ktorú sme si jemne nakrájali. Popražíme cca 5 minút.
5.
Všetko podlejeme cca 2 dl vody a dusíme, kým sa zo surovín spraví masa.
6.
Po približne 10 minútach pridáme nakrájaný cesnak na plátky a lečo.
7.
Premiešame a dusíme ešte približne 5-10 minút. Osolíme podľa chuti.
8.
Na záver pridáme chilli podľa chuti.
9.
Zmesou naplníme cuketové lodičky a dáme zapiecť do rúry, ktorú sme si predhriali na 200 stupňov. Zapekáme 20-30 minút.
10.
Jedlo je hotové, keď je plnka pekne upečená a cuketa mäkká.
11.
Prajem dobrú chuť!
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.