Zemiakovo špargľový šalát
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
zemiaky
soľ
400
g
špargľa
1
ks
rímsky šalát
150
g
cherry paradajky
1
ks
jarná cibuľka
2
PL
majonéza
8
PL
mlieko
2
cl
šťava z citróna
mleté čierne korenie
1/2
ks
pažitka
postup
1.
Očistené zemiaky varíme v osolenej vode približne 20 minút.
2.
Špargľu očistíme a nakrájame na dlhšie kúsky. V osolenej vode ju varíme 8 minút. Zlejeme, premyjeme studenou vodou a necháme odkvapkať. Šalát umyjeme a nakrájame. Paradajky umyjeme a rozpolíme. Cibuľku očistíme a posekáme nadrobno.
3.
Zemiaky scedíme, necháme odpariť, ošúpeme a už vychladnuté pokrájame na kúsky.
4.
Majonézu vymiešame s mliekom a citrónovou šťavou. Zmiešame s ostatnými prísadami a podľa chuti okoreníme a osolíme. Môžeme posýpať nadrobno nasekanou pažítkou.
5.
Podávame so šunkou alebo vyprážaným rybím filé.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.