Čerešňový koláč
24
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
g
kryštálový cukor
500
g
čerešne
100
g
polohrubá múka
80
g
škrobová múčka
4
ks
vaječný žĺtok
4
PL
horúca voda
1
KL
kypriaci prášok
1
štipka
soľ
4
ks
vaječný bielok
50
g
mandľové lupienky
práškový cukor na posypanie
postup
1.
S horúcou vodou vyšľaháme žĺtky do peny a potom pridáme múku, cukor, škrobovú múčku a kypriaci prášok. Všetko spolu dobre vyšľaháme a pridáme penu, ktorú sme pripravili z bielkov a štipky soli.
2.
Papierom na pečenie vystelieme plech a vylejeme na neho cesto. Čerešne opláchneme a odkôstkujeme. Na cesto poukladáme čerešne a posypeme mandľovými lupienkami.
3.
Takto pripravený koláč budeme piecť v rúre pri teplote 180°C. Keď je koláč vychladnutý zľahka ho pocukrujeme.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.