Pečené zemiaky s pórom
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
zemiaky
1
ks
pór
soľ
125
g
šampiňóny
1
ks
jarná cibuľka
1
strúčik
cesnaku
1
PL
olej
1/2
ks
petržlenová vňať
mleté čierne korenie
150
g
smotana
1
ks
vajce
2
PL
parmezán
2
cl
maslo
rastlinný tuk
postup
1.
Ošúpané a umyté zemiaky pokrájame na kolieska. V osolenej vode varíme 5 minút. Zlejeme a necháme odkvapkať. Pór a huby očistíme a pokrájame. Cibuľu a cesnak očistíme a najemno posekáme.
2.
Na rozohriatom oleji osmažíme pór, cibuľu, cesnak a huby. Lístky petržlena najemno posekáme. Premiešame, ochutíme a dáme do vymasteného pekáča. Na masu škridlovito naukladáme zemiaky. Smotanu vymiešame s vajcom, soľou, korením a parmezánom. Rovnomerne zalejeme zemiaky. Povrch obložíme tenučkými plátkami masla. 20 minút zapekáme vo vyhriatej rúre do zlatista.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.