Pridať recept

Majonéza maslová, varená

ingrediencie

4 ks
žĺtok
1 PL
hladká múka
125 g
maslo
štipiek
biele korenie
štipiek
soľ
2 kvapky
worchesterská omáčka
1 PL
dijonská horčica
1 PL
ocot
125 ml
hovädzí vývar

postup

Do hrnčeka nalejeme vývar, resp. mlieko. Pridáme žĺtky, múku, ocot (citrónovú šťavu), horčicu, korenie, soľ a dobre zamiešame. Hrnček dáme do nádoby s mierne sa vriacou vodou a miešame tak dlho, pokiaľ zmes dostatočne nezhustne (asi 15 minút). Potom postupne pridávame nakrájané maslo, ktoré zľahka rozmiešame a nakoniec dochutíme worcesterskou omáčkou. Hrnček potom vyberieme z vodného kúpeľa a majonézu miešame dovtedy, kým nevychladne.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať