Pridať recept

Čokoládový puding

ingrediencie

120 g
hrubá múka
120 g
práškový cukor
120 g
maslo
3 ks
vajce
1 štipka
soľ
1 PL
kakao
3 PL
voda
1 KL
kypriaci prášok
maslo na vymastenie
strúhanka
250 ml
šľahačka
50 g
čokoláda na varenie

postup

1.
Dopenista vymiešame cukor, soľ s mäkkým maslom a postupne budeme pridávať vajcia. Následne primiešame ešte preosiatu múku spolu s kakaom, kypriacim práškom a nakoniec pridáme aj horúcu vodu. Tieto suroviny vymiešame na hladké mäkké cesto. V prípade, že sú vajíčka príliš mäkké pridáme viac vody.
 
2.
Maslom vytrieme pudingovú formu, vysypeme ju strúhankou a naplníme ju do 2/3 cestom. Túto formu uzavrieme a vložíme ju do vodného kúpeľa. Budeme variť približne 60 minút na miernom ohni. Vyklopíme horúci puding a pri izbovej teplote ho necháme vychladiť. Puding zabalíme do pergamenového papiera a necháme ho odležať na chladnom mieste celý deň.
3.
Tesne pred servírovaním pokrájame puding na kúsky, ozdobím hustou šľahačkou a postrúhanou čokoládou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať