Pridať recept

Karobový chlieb

ingrediencie

2 ČL
suché droždie
2 hrnčeky
teplá voda
3 PL
melasa
1 ČL
soľ
3 PL
sušené mlieko
2 PL
rastlinný olej
3 PL
karobový prášok
5 hrnčekov
celozrnná múka

postup

1.
V teplej vode (okolo 40-43°C) rozpustíme droždie a necháme 5 minút odstáť. Primiešame melasu, soľ, sušené mlieko, olej a karob. Pomaly primiešavame múku, potom dáme na pomúčenú dosku a miesime na nej 5-7 minút.
 
2.
Vymiesené cesto vytvarujeme do tvaru bochníka, prikryjeme utierkou alebo nádobou a necháme kysnúť. Do vykysnutého bochníka urobíme zárezy a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 160°C 50-60 minút. Počas pečenia potrieme kôrku 2-3-krát vodou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať