Pridať recept

Kurča na korení so smotanou

ingrediencie

30 g
nové korenie
1,5 kg
kurča
15 ml
olej
15 g
maslo
1 ks
cibuľa
250 ml
slepačí vývar
125 ml
šľahačka

postup

1.
Zrnká korenia opražíme na suchej panvici asi 4 minúty. Potom korenie vložíme do sáčku a rozdrvíme a obalíme v ňom porcie kurčaťa.
 
2.
Najskôr na rozohriatom oleji s maslom opražíme stehná, potom pridáme prsia a necháme zhnednúť. Mäso odsunieme na jednu stranu panvice a na druhú dáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme kým nezmäkne, zmiešame s mäsom.
3.
Na panvici prilejeme polovicu vývaru a kurča dusíme 20 až 25 minút. Kurča potom vyberieme a šťavu z neho zalejeme zvyškom vývaru. Povaríme a znova vložíme mäso, smotanu a miešame kým šťava nezhustne.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Domáce korenie Garam masala
Garam masala
Garam masala je aromatická zmes korenia z Indie. Táto zmes tvorí základ mnohých indických karí. Keďže je...
Kôpor
Kôpor na pokazený žalúdok, aj pre čerstvé mamičky
Kôpor sa pre niekoho spája s babkinou vychýrenou kôprovou omáčkou, inému sa slinky zbiehajú pri pomyslení...
Coriander, Coriandrum sativum
Koriander - Do kuchyne s ním!
Koriander siaty používajú ľudia ako korenie viac ako 3500 rokov. Ako s divo rastúcim sa s ním môžete stretnúť...
Fantastické obaľované kura 5x inak
Obaľované kura: Týchto 5 chrumkavých obalov budete chcieť vyskúšať
Ak máte radi chrumkavú kôrku na šťavnatom kuracom mäsku, určite sa nechajte inšpirovať týmito chutnými...
Seasoning spices condiment with dehydrated carrot parsley celery parsnips and salt with or without glutamate
Sušená zelenina na ochucovanie jedál - domáca vegeta!
Čím ďalej tým viac do slovenských kuchýň prenikajú trendy variť len z čerstvých surovín, bez umelých...
Čierne korenie
Čierne korenie: Ako prispieva k nižšej spotrebe soli a prečo do polievok pridávať celé guličky?
Čierne korenie je zdravé, pomáha k lepšiemu tráveniu a pridaním do jedál znižujete spotrebu soli. Čo ešte?