Pridať recept

Kurča na orientálny spôsob

ingrediencie

30 g
sušené huby
2 ks
kuracie prsia
4 PL
sójová omáčka
4 PL
sherry
2 ČL
kukuričná múka
90 ml
rastlinný olej
1 ks
cibuľa
4 stonky
zeler
500 g
brokolica
1 ČL
sezamový olej

postup

1.
Huby namočíme do vody na 30 minút. Kuracie prsia nakrájame na rezance, zmiešame so sójovou omáčkou, vínom a kukuričnou múkou.
 
2.
V panvici Wok zohrejeme polovicu oleja, na ktorom podusíme pokrájanú zeleninu a na druhej polovici opražíme nakrájané mäso. Potom zeleninu primiešame k mäsu.
3.
Pridáme asi 4 lyžice vody, v ktorej sa máčali huby a šťavu z kuraciny, aby zhustla. Pokvapkáme sezamovým olejom. Najlepšie je podávať so špagetami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
hliva ustricová
Hliva ustricová - zázračná huba!
V posledných rokoch je hliva veľmi obľúbenou pochúťkou, ktorá sa dnes už bežne využíva v kuchyni ako...
Jasminova ryza
Kulinárske umenie, hudba a móda sa v Bratislave spojili v celok
Tvárou kulinárskeho podujatia Taste of Garden bol šéfkuchár Shahaf Shabtay.V metropole Slovenska sa začiatkom...
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Viete, na čo sa používa podložka v balenom mäse?
Viete, na čo slúži podložka v balenom mäse?
Mäso balené v plastových nádobách sa najčastejšie ukladá na špeciálnu bielu podložku. Prečo ju výrobca...
Kde a ako skladujete surovú hydinu a vajica? Toto sú dôležité odporúčania odborníkov proti prenosu vírusu vtáčej chrípky
Kde a ako skladujete surovú hydinu a vajcia? Toto sú dôležité odporúčania odborníkov proti prenosu vírusu vtáčej chrípky
Zvýšte opatrnosť! Kde a ako by ste mali všetky jedlá z hydiny vrátane vajec skladovať a ako s nimi manipulovať...