Pridať recept

Jablkový lekvár

ingrediencie

1500 g
jablko
2 PL
ocot
400 g
kryštálový cukor

postup

1.
Umyjeme jablká, potom ich prekrojíme a odstránime z nich jadrovníky. Jablká rozmixujeme alebo ich pomelieme na mäsovom mlynčeku.
 
2.
Jablká zmiešame s cukrom, prilejeme ocot a dobre spolu premiešame. Jablkovú zmes odložíme na 24 hodín. Po tomto čase bude postupne pomaly variť lekvár. Umyjeme zaváracie poháre a plníme ich ešte teplým lekvárom, potom ich dobre uzavrieme a prikryté necháme vychladnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
16.10.2013 09:31 | |
+4 -0
vyskúšala som,,,veľmi dobré (y)
Podobné články
AEG indukcia
Príručka pre začiatočníkov: varíme na indukcii
Ľudia sa často „boja“ noviniek. Podobne je to aj pri indukčných varných paneloch, napriek tomu, že ich...
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.