Pridať recept

Plnené zemiaky

ingrediencie

8 ks
zemiaky
soľ

Plnka

100 g
sušená šunka
200 g
tvrdý syr
4 ks
paradajka
2 PL
vínny ocot
3 PL
olivový olej
1 PL
pažitka
mleté zelené korenie
soľ
rímska rasca
cukor
petržlenová vňať
bazalka
koriander

postup

1.
Zemiaky poriadne umyjeme a vložíme ich do posolenej vriacej vody, prikryjeme ich a povaríme asi 20 minút do mäkka. Keď sú uvarené necháme ich vychladnúť, zrežeme zvršky a vydlabeme dužinu ale mala by zostať 1 cm vrstva dužiny.
 
2.
Plnka: Paradajky olúpeme a pokrájame ich na kocky aj so syrom a šunkou, primiešame vnútro zemiakov a pokvapkáme ich octom alebo použijeme citrónovou šťavou. Plnku osolíme, okoreníme, pridáme olivový olej, rascu, štipku cukru a nakrájané bylinky. Takto pripravenú plnku zľahka premiešame a dáme ju na jednu hodinu do chladničky.
3.
Zemiaky naplníme spracovanou plnkou a vložíme ich do zapekacej misky a tú dáme do rúry a zapekáme približne 25 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Hranolčeky
Extra chrumkavé hranolčeky z rúry: Ešte lepšie ako z fritézy
Ak vám nevoňajú výpary z vyprážania a nevlastníte fritézu, stále si môžete pripraviť fantasticky chrumkavé...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...