Pridať recept

Plnené zemiaky na francúzsky spôsob

Plnené zemiaky na francúzsky spôsob
Zdroj: muz_s_vareskou

ingrediencie

8 ks
zemiaky

Plnka

50 g
slanina
125 g
maslo
300 g
uvarené zemiaky v šupke
2 ks
uvarené vajce natvrdo
4 ks
šalotka
4 ks
reďkovka
2 PL
pažitka
mleté čierne korenie
soľ

postup

1.
Zemiaky dôkladne umyjeme, prekrojíme a vnútro vydlabeme. Vnútro zemiakov krátko povaríme.
 
2.
Ošúpeme zemiaky uvarené v šupke, nastrúhame ich a zmiešame s uvareným vnútrajškami zemiakov. Maslo, ktoré zmäklo zmiešame s pokrájanými vajcami a vmiešame aj pažítku. Zemiaky zmiešame s nadrobno pokrájanými reďkovkami, šalotkou, slaninou, vajcami s maslom a na koniec zmes osolíme a okoreníme.
3.
Zemiaky naplníme pripravenou plnkou a budeme ich piecť trištvrte hodinu v predhriatej rúre na 200°C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
barbie17111
30.11.2013 16:35 | |
+0 -0
trosku si to poplietol s tym textom,ale domyslela si spravnost ,,vyskusam to ,,urobit :)
Anonymný nick
29.11.2013 19:16 | |
+2 -0
...no , žienky , asi treba improvizovať ))) a vytvoriť si svoj vlastný recept ) :3
taminka27
23.11.2013 01:12 | |
+10 -1
Tvoj recept je zmätočný. A kde sú tie zemiaky, ktoré máme naplniť? Tie rozkrojené, alebo uvarené v šupke(ale tie máme nastrúhať)!!! Takže??? *501*
Anonymný nick
29.11.2013 17:17 | |
+7 -1
tiež som si to pár krát prečítala,a nejako nenachádzam potrebné súvislosti:)
receptiky
29.11.2013 23:10 | |
+2 -0
nevyznam sa v tom..Ošúpeme zemiaky uvarené v šupke,,,na foto ani nie su ošupane..
Podobné články
Tradičné zemiakové pochúťky ako od babičky
Tradičné zemiakové pochúťky tak, ako ich pripravovali naše staré mamy
Na zemiaky nedáme dopustiť! Sú totiž podstatou slovenskej kuchyne a základom mnohých tradičných pokrmov, bez...
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
Hranolčeky
Poznáme tajomstvo tých najchrumkavejších hranolčekov
Aby ste z fritézy vytiahli na povrchu krásne chrumkavé a vo vnútri vláčne zemiakové hranolčeky, mali by ste...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...