Plnené šampiňóny
30
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
8
ks
šampiňóny
1
ks
cottage cheese
olivový olej
2
ks
červená cibuľa
2
ks
paprika
soľ
korenie
maslo
citrón
pažitka
parmezán
postup
Šampiňóny očistíme, vydlabeme hlávky a dáme ich asi na 1 minútu do vriacej vody s citrónovou šťavou. Na oleji osmažíme 1 nakrájanú cibuľu, podusíme na nej nakrájané nožičky šampiňónov, vydlabané kúsky a nakrájanú papriku. Obarené hlávky necháme odkvapkať na obrúsku, osolíme, okoreníme a poukladáme na vymastený plech. Pažítku nakrájame a zmiešame so syrom. Syrovú zmes vmiešame do udusenej šampiňónovej zmesi a naplníme ňou hlávky. Druhú cibuľku nakrájame na pásiky, uložíme na hlavičky, posypeme hoblinami parmezánu a pečieme pri teplote 200 stupňov asi 5 minút, potom znížime na 180 stupňov a pečieme ešte 15 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.