Pridať recept

Plnené šampiňóny

ingrediencie

8 ks
šampiňóny
1 ks
cottage cheese
olivový olej
2 ks
červená cibuľa
2 ks
paprika
soľ
korenie
maslo
citrón
pažitka
parmezán

postup

Šampiňóny očistíme, vydlabeme hlávky a dáme ich asi na 1 minútu do vriacej vody s citrónovou šťavou. Na oleji osmažíme 1 nakrájanú cibuľu, podusíme na nej nakrájané nožičky šampiňónov, vydlabané kúsky a nakrájanú papriku. Obarené hlávky necháme odkvapkať na obrúsku, osolíme, okoreníme a poukladáme na vymastený plech. Pažítku nakrájame a zmiešame so syrom. Syrovú zmes vmiešame do udusenej šampiňónovej zmesi a naplníme ňou hlávky. Druhú cibuľku nakrájame na pásiky, uložíme na hlavičky, posypeme hoblinami parmezánu a pečieme pri teplote 200 stupňov asi 5 minút, potom znížime na 180 stupňov a pečieme ešte 15 minút.
Plnené šampiňóny
Plnené šampiňóny
Zdroj: dobruchut.sk
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.