Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Polentový koláč so slivkami

kucharka26
kucharka26
55
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

300 g
polenta
200 g
biele neúdené tofu
40 g
maslo
1 ks
vajce
1 KL
stévia
50 g
špaldová múka
1/2 balíčkov
kypriaci prášok do pečiva
10 ks
slivky
1 KL
škorica
50 ml
voda

postup

1.
Polentu dáme zohriať do mikrovlnky na cca 2 min., až bude na dotyk mäkká. Necháme trochu vychladnúť.
2.
Tofu syr vyberieme z obalu, prebytočnú vodu vylejeme a vložíme do misky. Pridáme žĺtok, vodu a stéviu. Všetko spolu rozmixujeme tyčovým mixérom.
3.
Ku zmesi pridáme polentu a mixujeme ďalej, až nám vznikne tuhšie cesto.
4.
Nakoniec pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva.
5.
Vaječné bielko si vyšľaháme a pridáme zľahka do cesta. Nemixujeme, len párkrát premiešame varechou.
6.
Hotové cesto preložíme do maslom vymazanej tortovej formy (použila som s priemerom 21 cm).
7.
Slivky (v prípade zmrazených doporučujem nechať poriadne rozmraziť a prebytočnú vodu vyliať) posypeme škoricou a uložíme na cesto.
8.
Síce som slivky uložila bruškom hore, ale doporučujem ich uložiť opačnou stranou, bude sa vám koláč ľahšie krájať. Dobrú chuť !

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Najlepšie recepty na hokkaido polievky
Najlepšie recepty na hokkaido polievky
Husté, krémové, sýte polievky z tekvice hokkaido si určite zamilujete. Odporúčame ako teplú jesennú večeru. Polievočky...
ovsené vločky
Dobite si energiu ovsenými vločkami!
Dobite si energiu ovsenými vločkami!
Váš žalúdok určite ocení, že telu môžete dodať niečo zdravé, výživné, prospešné, ľahko stráviteľné a pritom veľmi...
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...