Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Polentový koláč so slivkami

kucharka26
kucharka26
55
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

300 g
polenta
200 g
biele neúdené tofu
40 g
maslo
1 ks
vajce
1 KL
stévia
50 g
špaldová múka
1/2 balíčkov
kypriaci prášok do pečiva
10 ks
slivky
1 KL
škorica
50 ml
voda

postup

1.
Polentu dáme zohriať do mikrovlnky na cca 2 min., až bude na dotyk mäkká. Necháme trochu vychladnúť.
2.
Tofu syr vyberieme z obalu, prebytočnú vodu vylejeme a vložíme do misky. Pridáme žĺtok, vodu a stéviu. Všetko spolu rozmixujeme tyčovým mixérom.
3.
Ku zmesi pridáme polentu a mixujeme ďalej, až nám vznikne tuhšie cesto.
4.
Nakoniec pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva.
5.
Vaječné bielko si vyšľaháme a pridáme zľahka do cesta. Nemixujeme, len párkrát premiešame varechou.
6.
Hotové cesto preložíme do maslom vymazanej tortovej formy (použila som s priemerom 21 cm).
7.
Slivky (v prípade zmrazených doporučujem nechať poriadne rozmraziť a prebytočnú vodu vyliať) posypeme škoricou a uložíme na cesto.
8.
Síce som slivky uložila bruškom hore, ale doporučujem ich uložiť opačnou stranou, bude sa vám koláč ľahšie krájať. Dobrú chuť !

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...