Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Krehké špaldové rožky s jablkami

kucharka26
kucharka26
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

300 g
celozrnná špaldová múka
120 g
maslo
1 dl
mlieko
7 g
sušené droždie
2 ks
vaječný žĺtok
50 g
trstinový cukor

postup

1.
Do pekárne vložíme suroviny v tomto poradí: Mlieko, vaječné žĺtka, maslo, cukor, múka a droždie. Zapneme program "Cesto".
2.
Po cca hodine a pol vyberieme zpracované a vykysnuté cesto na podložku. Rozdelíme ho na 2 časti a každú z nich vyvaľkáme do tvaru kruhu.
3.
Pripravíme si plnku. Použijeme buď zavárané nastrúhané alebo čerstvé jablká, cca pol kila. Primiešame k nim 3 PL kakaa, 1 PL ľubovoľného džemu a všetko spolu zmiešame.
4.
Každý trojuholník naplníme plnkou a stočíme do tvaru rožka.
5.
Hotové rožky uložíme na plech vystlaný papierom, potrieme vajíčkom a vložíme do rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov 15 minút.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...
vajce
Poznáte označenie vajíčok?
Poznáte označenie vajíčok?
Podľa akosti sa vajíčka rozdeľujú do dvoch tried, pre maloobchodný predaj sú určené iba čerstvé vajcia s označením A,...