Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Krehké špaldové rožky s jablkami

kucharka26
kucharka26
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

300 g
celozrnná špaldová múka
120 g
maslo
1 dl
mlieko
7 g
sušené droždie
2 ks
vaječný žĺtok
50 g
trstinový cukor

postup

1.
Do pekárne vložíme suroviny v tomto poradí: Mlieko, vaječné žĺtka, maslo, cukor, múka a droždie. Zapneme program "Cesto".
2.
Po cca hodine a pol vyberieme zpracované a vykysnuté cesto na podložku. Rozdelíme ho na 2 časti a každú z nich vyvaľkáme do tvaru kruhu.
3.
Pripravíme si plnku. Použijeme buď zavárané nastrúhané alebo čerstvé jablká, cca pol kila. Primiešame k nim 3 PL kakaa, 1 PL ľubovoľného džemu a všetko spolu zmiešame.
4.
Každý trojuholník naplníme plnkou a stočíme do tvaru rožka.
5.
Hotové rožky uložíme na plech vystlaný papierom, potrieme vajíčkom a vložíme do rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov 15 minút.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...
Čaj z bazy čiernej
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Tento všadeprítomný a všeobecne známy ker, niekedy až strom, skrášľuje svoje okolie až dvakrát do roka. Najprv na jar,...