Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Fazuľovo-pórková polievka

kucharka26
kucharka26
70
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

250 g
biela fazuľa
1 PL
olivový olej
1 ks
pór
4 strúčiky
cesnak
2 PL
soľ
1 PL
majorán
3 PL
vegeta
1 KL
mleté čierne korenie
voda
krupicové halušky

postup

2.
Namočenú fazuľu zlejeme, preložíme do hrnca, zalejeme novou vodou (2 cm nad povrch fazulí) a dáme variť do mäkka, cca 45 min. Vodu nesolíme, fazuľa by sa nám dlho varila.
3.
Medzitým si nakrájame pór na rezance a cesnak na plátky.
4.
Pór a cesnak dáme smažiť na panvicu, do ktorej sme pridali 1 PL olivového oleja.
5.
Po 10 minútach zalejeme zmes 0,5 dl vody, pridáme majorán, soľ, čierne korenie a premiešame. Necháme variť 5 min.
6.
Potom zmes prelejeme do vysokej misky a tyčovým mixérom ju rozmixujeme na kašu.
7.
Rozmixovanú pórkovú kašu prilejeme k fazuli a ochutíme vegetou. Do polievky dolejeme ešte cca 2 l vody.
8.
Varíme, pokým nebude fazuľa celkom mäkká. Podľa chuti ešte dosolíme. Podávame s krupicovými haluškami.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
umyvacka riadu finish
Ľahká, efektívna a žiarivá cesta k čistému riadu
Ľahká, efektívna a žiarivá cesta k čistému riadu
Neznášate každodenné umývanie riadu? Preskúmajte pádne dôvody, prečo si konečne zaobstarať automatickú umývačku.
Domáceho perníkové korenie
Vianočné pečenie sa blíži, pripravte si domáce perníkové korenie!
Vianočné pečenie sa blíži, pripravte si domáce perníkové korenie!
Vôňa perníkov alebo medovníkov neodmysliteľne patrí k Vianociam a čarovnej atmosfére, ktorú so sebou vianočné sviatky...
Pizza napoletana
Pizza - po stopách minulosti
Pizza - po stopách minulosti
Ak spomenieme taliansku kuchyňu, každého hneď napadne pizza. Pizzu môžeme pripraviť na tisícky spôsobov, môžeme si ju...