Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Fazuľovo-pórková polievka

kucharka26
kucharka26
70
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

250 g
biela fazuľa
1 PL
olivový olej
1 ks
pór
4 strúčiky
cesnak
2 PL
soľ
1 PL
majorán
3 PL
vegeta
1 KL
mleté čierne korenie
voda
krupicové halušky

postup

2.
Namočenú fazuľu zlejeme, preložíme do hrnca, zalejeme novou vodou (2 cm nad povrch fazulí) a dáme variť do mäkka, cca 45 min. Vodu nesolíme, fazuľa by sa nám dlho varila.
3.
Medzitým si nakrájame pór na rezance a cesnak na plátky.
4.
Pór a cesnak dáme smažiť na panvicu, do ktorej sme pridali 1 PL olivového oleja.
5.
Po 10 minútach zalejeme zmes 0,5 dl vody, pridáme majorán, soľ, čierne korenie a premiešame. Necháme variť 5 min.
6.
Potom zmes prelejeme do vysokej misky a tyčovým mixérom ju rozmixujeme na kašu.
7.
Rozmixovanú pórkovú kašu prilejeme k fazuli a ochutíme vegetou. Do polievky dolejeme ešte cca 2 l vody.
8.
Varíme, pokým nebude fazuľa celkom mäkká. Podľa chuti ešte dosolíme. Podávame s krupicovými haluškami.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...