Pridať recept

Slávnostná polievka

ingrediencie

800 g
bravčové rebierko
mrkva
zeler
pór
petržlenová a zelerová vňať
zelená časť póru a cibuľky
bobkový list
mleté čierne korenie
soľ
1 PL
maslo
150 ml
mlieko
2 PL
hladká múka
2 ks
vajce

postup

1.
Rebierka umyjeme, pokrájame na menšie kusy a dáme variť asi do 2 litrov vody (penu zbierame). Neskôr pridáme očistenú a pokrájanú zeleninu (podľa chuti), vňate a koreniny, osolíme a uvaríme do mäkka.
 
2.
Mlieko uvaríme s maslom a trochou soli, pridáme doň múku a vymiešame hladké cesto. Do mierne vychladnutého zapracujeme vajíčka a spolu vyšľaháme. Z cesta lyžičkou vykrajujeme knedličky, uvaríme ich v slanej vode a scedíme.
3.
Do každej porcie polievky dáme kúsky zeleniny, knedličky a ozdobíme ju petržlenovou vňaťou. (Namiesto knedličiek môžeme dať ryžu udusenú s hrozienkami.)
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...