Slávnostná polievka
80
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
800
g
bravčové rebierko
mrkva
zeler
pór
petržlenová a zelerová vňať
zelená časť póru a cibuľky
bobkový list
mleté čierne korenie
soľ
1
PL
maslo
150
ml
mlieko
2
PL
hladká múka
2
ks
vajce
postup
1.
Rebierka umyjeme, pokrájame na menšie kusy a dáme variť asi do 2 litrov vody (penu zbierame). Neskôr pridáme očistenú a pokrájanú zeleninu (podľa chuti), vňate a koreniny, osolíme a uvaríme do mäkka.
2.
Mlieko uvaríme s maslom a trochou soli, pridáme doň múku a vymiešame hladké cesto. Do mierne vychladnutého zapracujeme vajíčka a spolu vyšľaháme. Z cesta lyžičkou vykrajujeme knedličky, uvaríme ich v slanej vode a scedíme.
3.
Do každej porcie polievky dáme kúsky zeleniny, knedličky a ozdobíme ju petržlenovou vňaťou. (Namiesto knedličiek môžeme dať ryžu udusenú s hrozienkami.)
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.