Pridať recept

Krémová kuracia polievka

ingrediencie

125 ml
sladká smotana
60 g
zelený hrášok
30 g
maslo
1,2 litre
hydinový vývar
100 g
uvarené kuracie mäso
1 ks
pór
zeler
hladká múka
mleté biele korenie
soľ

postup

1.
Maslo roztopíme v hrnci, primiešame pokrájaný zeler a pór a budeme ho pražiť 3 minúty na miernom ohni. Následne zeleninu poprášime múkou, dobre premiešame a chvíľku podusíme.
 
2.
Odstavíme hrniec, vidličkou zeleninu dobre roztlačíme, prilejeme teplý vývar a všetko spolu dobre vyšľaháme. Polievku necháme zovrieť, ak sa vytvorí pena dáme ju preč a polievku varíme približne 30 minút.
3.
Do polievky prilejeme smotanu, osolíme, okoreníme a dobre premiešame. Opäť privedieme do varu. Polievku precedíme, cez sitko pretlačíme zeleninu prípadne rozmixujeme a vmiešame ju spolu s uvareným mäsom do polievky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
6 trikov, ktoré úplne zmenia váš pohľad na prípravu kuracieho mäsa
6 trikov, ktoré úplne zmenia váš pohľad na prípravu kuracieho mäsa
Sociálne siete nevynechávajú ani oblasť varenia a prípravy jedál. Viete, ako jednoducho vybrať šľachu...
Najlepšie krémové polievky na zahriatie
Keď vonku zavládne sychravé počasie a chlad, je poctivá, hustá a hlavne horúca polievka tou najlepšou voľbou...
Riedka gulášová polievka
Polievky na každú príležitosť!
Nie je polievka ako polievka! Tu je zoznam tých naj, zoradených podľa chodov.
Kde a ako skladujete surovú hydinu a vajica? Toto sú dôležité odporúčania odborníkov proti prenosu vírusu vtáčej chrípky
Kde a ako skladujete surovú hydinu a vajcia? Toto sú dôležité odporúčania odborníkov proti prenosu vírusu vtáčej chrípky
Zvýšte opatrnosť! Kde a ako by ste mali všetky jedlá z hydiny vrátane vajec skladovať a ako s nimi manipulovať...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...