Pridať recept

Krémová kuracia polievka

ingrediencie

125 ml
sladká smotana
60 g
zelený hrášok
30 g
maslo
1,2 litre
hydinový vývar
100 g
uvarené kuracie mäso
1 ks
pór
zeler
hladká múka
mleté biele korenie
soľ

postup

1.
Maslo roztopíme v hrnci, primiešame pokrájaný zeler a pór a budeme ho pražiť 3 minúty na miernom ohni. Následne zeleninu poprášime múkou, dobre premiešame a chvíľku podusíme.
 
2.
Odstavíme hrniec, vidličkou zeleninu dobre roztlačíme, prilejeme teplý vývar a všetko spolu dobre vyšľaháme. Polievku necháme zovrieť, ak sa vytvorí pena dáme ju preč a polievku varíme približne 30 minút.
3.
Do polievky prilejeme smotanu, osolíme, okoreníme a dobre premiešame. Opäť privedieme do varu. Polievku precedíme, cez sitko pretlačíme zeleninu prípadne rozmixujeme a vmiešame ju spolu s uvareným mäsom do polievky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Frozen chicken wings
Je možné uvariť kuracie mäso bez rozmrazenia? Je to bezpečné? Toto by ste mali vedieť!
Zabudli ste rozmraziť kuracie mäso? Je možné ho uvariť bez rozmrazenia?
Riedka gulášová polievka
Polievky na každú príležitosť!
Nie je polievka ako polievka! Tu je zoznam tých naj, zoradených podľa chodov.
6 trikov, ktoré úplne zmenia váš pohľad na prípravu kuracieho mäsa
6 trikov, ktoré úplne zmenia váš pohľad na prípravu kuracieho mäsa
Sociálne siete nevynechávajú ani oblasť varenia a prípravy jedál. Viete, ako jednoducho vybrať šľachu...
Kde a ako skladujete surovú hydinu a vajica? Toto sú dôležité odporúčania odborníkov proti prenosu vírusu vtáčej chrípky
Kde a ako skladujete surovú hydinu a vajcia? Toto sú dôležité odporúčania odborníkov proti prenosu vírusu vtáčej chrípky
Zvýšte opatrnosť! Kde a ako by ste mali všetky jedlá z hydiny vrátane vajec skladovať a ako s nimi manipulovať...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...