Pridať recept

Jahodové tiramisu

ingrediencie

120 ml
silná čierna káva
100 ml
smotana na šľahanie
350 g
syr Mascarpone
250 g
jahody
50 g
práškový cukor
2 balíčky
vanilkový cukor
1 ks
vaječný bielok
4 PL
pomarančový likér
1 PL
kakao
podlhovasté piškóty

postup

1.
Očistíme jahody od stopiek, umyjeme a pokrájame na plátku. Smotanu, ktorá je vychladení vyšľaháme celkom do tuha. Tuhý sneh si pripravíme z bielka. S práškovým a vanilkovým cukrom vymiešame mascarpone. Mascarpone môžeme nahradiť aj krémovým tvarohom. K mascarpone veľmi opatrne vmiešame sneh a vyšľahanú šľahačku.
 
2.
S pomarančovým likérom zmiešame studenú kávu, v ktorej budeme namáčať piškóty. Krém, piškóty a jahody budeme striedavo vrstviť do malých misiek. Na záver uhladíme krém a posypeme ho kakaom. Tiramisu môžeme ozdobiť zvyšnými celými jahodami. Servírujeme dobre vychladené.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Banánový zákusok s mascarpone krémom
Rodinný zákusok s banánom a mascarpone krémom - najlepší hrnčekový dezert, VIDEORECEPT
Vynikajúci banánový zákusok s jemným krémom chutí dokonale.
Pravé tiramisu: Plus 13 vylepšených tiramisu dezertov, ktoré sa oplatí vyskúšať
Pravé tiramisu: Plus 12 vylepšených tiramisu dezertov, ktoré sa oplatí vyskúšať
Preslávený taliansky dezert, ktorý za veľmi krátku dobu svojej existencie dobyl celučičký svet, dnes mnohí...
Tiramisu pyramída
Hriešna maškrta: Tiramisu strieška z cukrárskych piškót
Pyramída z kávou nasiaknutých piškót v sebe ukrýva krém z mascarpone a žĺtkov. Ako ju pripraviť, prezradí krátke video:
Karamelový cheesecake
Fantastický karamelový cheesecake
Tri vynikajúce vrstvy tvoria tento výborný zákusok: chrumkavý korpus z čokoládových sušienok, jemný krém...
Orieškové Tiramisu
Orieškové Tiramisu: Recept, ktorý si rozhodne uložte
Famózne orieškové Tiramisu, ktoré musíte vyskúšať.
Tiramisu
Leto s DATARTom: Recept, ktorý rozhodne stojí za to!
Pridajte recept na váš obľúbený ovocný koláč či nepečený ovocný dezert a môžete získať krásnu cenu.