Orechové tortičky
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
200
g
maslo
100
g
mleté vlašské orechy
350
g
hladká múka
150
g
práškový cukor
1
ks
vajce
1
ks
vaječný žĺtok
1
balíček
vanilkový cukor
1/4
balíček
kypriaci prášok
Plnka
200
g
kryštálový cukor
150
g
orechy
250
ml
mlieko
2
balíčky
piškóty
podľa chuti
rum
maslo na vymastenie
džem
Poleva
30
g
rastlinný tuk
100
g
čokoláda na varenie
1
PL
olej
postup
1.
Cesto: Múku preosejeme spolu s kypriacim práškom a dáme ju do misky aj s mletými orechmi. Primiešame práškový a vanilkový cukor, mäkké maslo, žĺtok a vajce. Tieto suroviny dôkladne prepracujeme na cesto a necháme ho na pol hodinu na chladnom mieste odležať, ale pozor nie v chladničke.
2.
Plnka: Pomelieme orechy a piškóty zvlášť. Mlieko spolu s cukrom dáme variť a pridáme aj pomleté orechy. Keď mlieko vychladne, primiešame pomleté piškóty a podľa chuti rum.
3.
Formičky vymastíme maslom a potom ich naplníme cestom, ktoré dôkladne utlačíme. Formičky dáme do predhriatej rúry a budeme ich piecť štvrť hodinku pri teplote 180°C. Keď sú upečené vyklopíme ich a necháme vychladnúť.
4.
Každý košík natrieme džemom, napríklad višňovým a potom ich naplníme plnkou. Čokoládu aj so stuženým tukom a olejom roztopíme na parou. Pripravíme si takto lesklú hladkú polevu. Každú tortičku polejeme polevou a ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Napríklad čerstvým ovocím, čokoládovými hoblinami alebo lentilkami.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.