Pridať recept

Krémeš

ingrediencie

500 g
lístkové cesto
250 ml
smotana na šľahanie
1 balíček
vanilkový cukor

Krém

200 g
maslo
120 g
krupicový cukor
500 ml
mlieko
2 balíčky
vanilkový puding
práškový cukor na posypanie

postup

1.
Lístkové cesto vyvaľkáme na plát s veľkosťou 30 x 40 cm. Vodou vypláchneme plech a cesto naň prenesieme pomocou valčeka a to tak, že vyvaľkané cesto posypeme múkou, natočíme ho na valček, prenesieme na okraj plechu a pomaly ho rozvinieme z valčeka na celú plochu plechu.
 
2.
Vidličkou popicháme cesto, aby sa pri pečení nevytvárali vzduchové bubliny a budeme ho piecť 15 minút v rúre vyhriatej na 200°C. Potom teplotu zmiernime na 180°C a pečieme ďalších 20 minút, aby bolo dobre prepečené a chrumkavé. Keď je upečené necháme ho vychladnúť a prekrojíme.
3.
Uvaríme si puding z mlieka, pudingových práškov a cukru. Povrch pudingu dobre posypeme cukrom, aby sa nevytvorila koška a necháme ho vychladnúť. Šľahačom ho našľaháme na hladký krém, do ktorého pomaly prišľahávame mäkké maslo.
4.
Na jednu časť korpusu rozotrieme krém a naň navrstvíme tuhú šľahačku, ktorú sme si vyšľahali zo smotany a vanilkového cukru. Druhý diel umiestníme na šľahačku a dáme na hodinu do chladničky. Vrch nahusto posypeme práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Fantastické medové rezy
Vianočná bleskovka, žiadne vaľkanie! Tento recept na medový krémeš priniesla kamarátka z Maďarska a nemá chybu!
Prinášame tradičný recept na medový krémeš priamo od našich južných susedov. Výborný koláč, ktorý...
Juhoslovanský krémeš
Juhoslovanský krémeš: Dokonalé splynutie orechového cesta a pudingového krému
Krémeše existujú v rôznych podobách. Tento je skutočne krásny a navyše v sebe ukrýva delikátny orechový korpus.
Jablkovo-orechový krémeš z lístkového cesta
Ohromný jablkovo-orechový krémeš z lístkového cesta, oveľa lepší ako klasický! VIDEORECEPT
Výborný jablkovo-orechový krémeš, ktorý schová do vrecka aj ten tradičný.
TOP 10 krémových zákuskov
TOP 10 krémových zákuskov (nielen) na blížiace sa sviatky
Vybrali sme desať najlepších dezertov za posledný mesiac, ktoré vás celkom určite inšpirujú a nadchnú.
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!