Pridať recept

Losos na póriku

ingrediencie

citrón
olivový olej
2 ks
filety z lososa
2 strúčiky
cesnaku
soľ
hladká múka
1 ks
ks biela paprika
4 strúčiky
cesnaku
1 ks
pór
1 PL
olivový olej

postup

Lososa (filé s kožou alebo bez) umyjeme, osušíme a pokvapkáme citrónom. Cesnak olúpeme, rozotrieme so soľou, premiešame s lyžicou oleja a lososa potrieme. Z oboch strán posypeme sušeným cesnakom, ktorým nešetríme, a necháme odležať. Medzitým na panvici rozohrejeme olej a pripravíme si prílohu zo zeleniny. Pór očistíme a nakrájame na kolieska, papriku zbavíme stredu a semienok a nakrájame na malé kocky. 4 strúčiky cesnaku olúpeme a nakrájame na plátky. Všetko spolu osmažíme a len trochu posolíme. Odstavíme a uchováme v teple. Panvica rozpálime, rozohrejeme olivový olej a lososa obaleného v hladkej múke po oboch stranách opečieme. Dáme mu pár minút, aby mäso bolo hotové aj v stredu, a to najmä ak máme silná plát lososa. Môžeme ľahko podliaty bielym vínom a nechať vydusiť. Opečeného lososa dáme na taniere, okolo dokola posypeme pórovou prílohou a podávame. Prikusujeme pečivo, podávame so zemiakmi, ryžou alebo na čo máme práve chuť. Niekto nepotrebuje prílohu vôbec. Lososa na póre pred podávaním posypeme sušeným syrom.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať