Losos na póriku
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
citrón
olivový olej
2
ks
filety z lososa
2
strúčiky
cesnaku
soľ
hladká múka
1
ks
ks biela paprika
4
strúčiky
cesnaku
1
ks
pór
1
PL
olivový olej
postup
Lososa (filé s kožou alebo bez) umyjeme, osušíme a pokvapkáme citrónom. Cesnak olúpeme, rozotrieme so soľou, premiešame s lyžicou oleja a lososa potrieme. Z oboch strán posypeme sušeným cesnakom, ktorým nešetríme, a necháme odležať. Medzitým na panvici rozohrejeme olej a pripravíme si prílohu zo zeleniny. Pór očistíme a nakrájame na kolieska, papriku zbavíme stredu a semienok a nakrájame na malé kocky. 4 strúčiky cesnaku olúpeme a nakrájame na plátky. Všetko spolu osmažíme a len trochu posolíme. Odstavíme a uchováme v teple. Panvica rozpálime, rozohrejeme olivový olej a lososa obaleného v hladkej múke po oboch stranách opečieme. Dáme mu pár minút, aby mäso bolo hotové aj v stredu, a to najmä ak máme silná plát lososa. Môžeme ľahko podliaty bielym vínom a nechať vydusiť. Opečeného lososa dáme na taniere, okolo dokola posypeme pórovou prílohou a podávame. Prikusujeme pečivo, podávame so zemiakmi, ryžou alebo na čo máme práve chuť. Niekto nepotrebuje prílohu vôbec. Lososa na póre pred podávaním posypeme sušeným syrom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.