Pridať recept

Pažítková omáčka

ingrediencie

150 g
majonéza
1 ks
žemľa
125 ml
mlieko
1 ks
vajce
trochu
worčestrová omáčka
1 PL
ocot
štipiek
mleté čierne korenie
štipiek
soľ
1 PL
pažitka

postup

1.
Žemľu nakrájame na kocky, zalejeme mliekom a necháme 15 minút odstáť. Potom ju popučíme spolu s uvareným žĺtkom a prelisujeme cez sitko. Za stáleho miešania pridáme majonézu, ocot, korenie, soľ a nasekanú pažítku.
 
2.
Táto omáčka sa najviac hodí k šunke, hovädziemu rebierku, rybe, varenej a vyprážanej zelenine a k novým zemiakom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať