Pangasius s horčicovou omáčkou
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
pangasius filety
4
PL
roztopené maslo
1
ks
citrón
mleté čierne korenie
soľ
Horčicová omáčka
300
ml
smotana na varenie
4
PL
dijonská horčica
1
PL
citrónová šťava
1
KL
kryštálový cukor
20
g
maslo
10
g
hladká múka
postup
1.
Pekáč vymastíme a vložíme doň filety, ktoré osolíme, okoreníme a potrieme roztopeným maslom. Budeme ich piecť vo vyhriatej rúre ma 160°C približne 10 - 15 minút.
2.
Horčicová omáčka: Použijeme hrniec s nepripaľujúcim dnom a dáme do neho smotanu, horčicu, citrónovú šťavu a cukor a za stáleho miešania privedieme do varu. V prípade, že je omáčka príliš riedka zahustíme ju tak, že vidličkou zmiešame múku s mäkkým maslom a túto zmes po malých častiach prišľahávame do horúcej omáčky, až kým pekne nezhustne. Omáčku udržiavame teplú.
3.
Na tanier dáme teplú omáčku a servírujeme spolu so zemiakovým pyré, na ktoré položíme rybu. Ozdobíme štvrtinkami citróna.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.