Pridať recept

Špenátová roláda

ingrediencie

200 g
syr tavený
400 g
špenátové listy
50 g
strúhaný parmezán
5 ks
vajce
3 PL
hladká múka
1/2 KL
tymian
1 štipka
kypriaci prášok
3 strúčiky
cesnaku
soľ

postup

1.
Najskôr vyhrejeme rúru na 180°C a papierom na pečenie vyložíme plech s veľkosťou 30 x 34 cm. Vriacou vodou zalejeme špenát a necháme ho spariť asi na 2 minúty. Precedíme ho a necháme vychladnúť, potom vyžmýkame z neho čo najviac vody.
 
2.
Ponorným mixérom rozmixujeme špenát spolu s 5 žĺtkami, 50 taveného syra, s hladkou múkou, soľou a so štipkou kypriaceho prášku. Následne primiešame sneh, ktorý sme vyšľahali z 5 bielkov a dobre premiešame. Takto pripravené cesto vylejeme na plech. Plech dáme do predhriatej rúry a budeme piecť približne 12 minút, až kým zmes celkom nezhustne.
3.
Zvyšný tavený syr (150 g) premiešame spolu s pretlačeným cesnakom a ochutíme sušeným tymiánom a osolíme.
4.
Strúhaným parmezánom posypeme pracovnú dosku, dáme na ňu ešte teplý špenátový plát a opatrne z neho dáme preč papier na pečenie. Na plát rovnomerne navrstvíme syrovú plnku a zvinieme do rolády.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Piškótová roláda
Vždy krásna roláda bez prasklín. Poznáte triky, ako ju pripraviť?
Aby bola piškótová roláda dostatočne elastická a zároveň krásne nadýchaná a jemná, musíte dodržať zopár...
Špenát a vajíčko
Privítajte jar s 10 špenátovými delikatesami
Desať inšpirácií na špenátové pochúťky, ktorým skrátka neodoláte.
Špenát je super! Zelená nátierka pre vaše zdravie
Špenát vykupujem na trhoch vo veľkom. Čerstvé listy chrúmem k polievkam, k obedu len tak. Tuhá a krásna...
Root vegetables
Viete, ktorú zeleninu by ste mali mať počas leta doma? Pozrite sa, či máte aspoň jednu!
Lokálnu zelenina je zdravá, dokonale čerstvá a nemusí sa dovážať. Viete ktorých päť superpotravín v lete...
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Keď ide o špenát, je čas zahryznúť sa doňho! Nielen preto, že jeho listy posilňujú naše kosti, ale aj preto,...