Baranie rebierka na rošte
nízka
náročnosť
ingrediencie
800
g
baraní chrbát
soľ
mleté čierne korenie
100
ml
olej
Omáčka
300
g
cibuľa
150
g
maslo
60
g
hladká múka
300
ml
mlieko
mleté biele korenie
soľ
15
g
cukor
100
ml
sladká smotana
postup
1.
Mäso nakrájame na rebierka, blany odrežeme, slabo naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme olejom.
2.
Na rozpálenom rošte ich opečieme z každej strany 7 - 8 minút a občas potrieme výpekom alebo olejom.
3.
Opečené rebierka uložíme na teplý tanier a podávame s opekanými zemiakmi a cibuľovou omáčkou.
4.
Cibuľová omáčka: Cibuľu očistíme, nakrájame a uvaríme v malom množstve vody. Z polovice masla a múky pripravíme svetlú zápražku, zalejeme mliekom, pridáme uvarenú cibuľu, soľ, biele korenie a cukor. Povaríme a pretrieme na hladkú omáčku. Pridáme smotanu, druhú polovicu masla a premiešame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.