Kysnutý makový koláč
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
polohrubá múka
20
g
droždie
30
g
cukor
40
g
maslo
1
ks
vajce
soľ
mlieko
20
g
masť na pomastenie
Plnka
200
g
mak
150
g
cukor
1/2
dl
voda
mletá škorica
citrónová kôra
postup
1.
Do múky pridáme vo vlažnom mlieku s cukrom rozmiešané droždie, soľ, vajce, maslo a vypracujeme polotuhé cesto, ktoré necháme na teplom mieste nakysnúť.
2.
Nakysnuté cesto rozdelíme na dve polovice, ktoré na pomúčenej doske vyvaľkáme, potrieme vlažnou plnkou, stočíme, dáme na plech a potrieme roztopenou masťou. Necháme nakysnúť.
3.
Dáme piecť dozlata.
4.
Plnka: Cukor zalejeme vodou, dáme variť, primiešame pomletý mak, nastrúhanú citrónovú kôru a škoricu.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.