Pridať recept

Domáce lístkové cesto

ingrediencie

1/4 kg
hladká múka
1/4 kg
margarín
1 ks
žĺtok
1 PL
ocot
soľ
voda

postup

1.
Margarín zmiesime s tretinou múky, sformujeme na kocku a na chladnom mieste necháme struhnúť.
 
2.
Do zvyšku múky pridáme žĺtok, soľ, ocot a toľko vlažnej vody aby sme dosiahli vláčne závinové cesto.
3.
Vypracujeme ho, sformujeme do bochníka a necháme stáť na pomúčenej doske asi 15 minút.
4.
Do cesta zabalíme tukovú kocku, vyvaľkáme ho do obdĺžnika, zložíme v troch vrstvách na seba a v 10 - minútových intervaloch opakujeme dvakrát.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Silvestrovské pohostenie
Uložiť, nestratiť! Silvestrovské pohostenie aké nikde inde nenájdete: Originálne slané chuťovky, košíčky, jednohubky, vajíčka a iné recepty, s ktorými zabodujete!
Fantastické chuťovky na silvestrovskú párty. Jednoduché a pritom tak chutné inšpirácie. Máme pre vás recepty...
Plnené pochúťky z lístkového cesta
Plnené pochúťky z lístkového cesta: Perfektné na večeru či k telke
Lístkové cesto v slaných prevedeniach, ktoré vám určite zachutia. A pre tých, ktorí nemajú nadýchané cesto...
Taliansky dezert Diplomatico
Všetci pýtajú recept: Lístkové cesto a tá najkrémovejšia plnka, talianske DIPLOMATICO je jednoznačný favorit
Tento exkluzívny recept z talianskej kuchyne poteší najmä milovníkov krémových dezertov. Musíte ho jednoznačne vyskúšať.
Jablka v zupane
Cesto
 Kysnuté, piškótové, linecké, trené, lístkové, či odpaľované cesto. Viete, ktoré ako pripraviť a na akú...
Lístkové cesto
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
5 super rýchlych dezertov, ktoré famózne chutia a sú hotové skôr, ako sa nečakaná návšteva stihne usadiť.
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!