Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info
Vašich
24659
receptov

Zdravá hliva na smotane

Suroviny:

  • 600 g hliva ustricová
  • 50 g maslo
  • 2 dl sladká smotana
  • 30 g hladká múka
  • 1 ks cibuľa
  • muškátový orech
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • Čas prípravy: min.

Postup receptu:

  • Na masle osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme nakrájanú hlivu, postrúhaný muškátový oriešok, soľ, korenie a prikryté dusíme 20 minút. Na záver pridáme sladkú smotanu rozmixovanú s hladkou múkou a privedieme k varu. Podávame s opekanými zemiakmi alebo varenými, môže byť aj knedľa.
Ohodnoť recept
  • Hodnotenie: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tlačiť recept
100 100 2

Podobné recepty

Diskusia k receptu (1 príspevok)
4vere77

4vere77 Nevhodné

19.01.2013 | 12:41

Súhlasim takto to robím už dlho, ale dávam k tomu krupicové halušky

3 0
Kým skončíte s varením, prečítajte si:

Ďalšie recepty

Polievka z hlivy ustricovej

Pripravíme si rajbaničku.Vymiesime dobre múku s vajíčkom, podľa potreby pridáme trochu vody, miesime, kým nevznikne tuhšie cesto. Nastrúhame a necháme sušiť.. Zeleninu očistíme, nakrájame, cibuľu...

Fotorecept: Polievka z hlivy ustricovej

Táto polievka je veľmi osviežujúca a ľahká, rada ju pripravujem a pochutnáme si na nej všetci ....

Recept od: N.ada N.ada

Frittata s cuketou a hlivou

Rúru vyhrejeme na 180 °C horný a dolný ohrev. V mise zmiešame vajcia s mliekom, so soľou, s mletým čiernym korením a muškátovým orieškom. Cuketu očistíme, umyjeme, pozdĺžne prekrojíme...

Jahňacia pečienka s hubovou zmesou

Jarnú cibuľu nakrájame nadrobno a necháme opražiť do sklovita na malom množstve masla. Prisypeme kukuričnú krupicu, okoreníme, podlejeme mliekom a pri častom miešaní varíme tak dlho, kým zmes celkom...

Recept od:
Nový Čas pre ženy

Fotorecept: Sardinkovo-fazuľkový šalát s vajíčkom

Zelené fazuľky vysypeme na rozohriatu panvicu a zalejeme 2 dl vody. Po cca 10-tich minútach k nim pridáme sardinky, z ktorých sme vyliali prebytočnú šťavu.. K sardinkovej zmesi pridáme horčicu,...

Recept od: hanus_prg hanus_prg

Fotorecept: Cícerovo-tuniakové fašírky

Rozmixujeme cícer, pridáme tuniak, vajce, vločky, soľ, oregano a poriadne rozmixujeme na hladkú hmotu.. Vlhkými rukami vytvarujeme fašírky a na troche oleja z obidvoch strán vysmažíme.. Priznám...

Recept od: Vendelincok Vendelincok

Losos zapečený s mandľami a pórom

Filet umyjeme, okoreníme a necháme v chladničke aspoň 1h. Vložíme do zapekacej misy s papierom na pečenie a pečieme pri 200°C asi 15 minút.. Eidam a parmezán rozmiešame so smotanou. Na lososa dáme...

Recept od: fitnesslife fitnesslife

Lievance bez cukru a tuku

Občas mávame chuť na niečo pôvodné ako palacinky, lievance. Keďže u nás zásadne nič nevyprážame, aj lievance robíme na suchej panvici, niekedy s minimom kokosového tuku, ktorý po zahrievaní nevytvára...

Fotorecept: Slivčanka

Slifčanka je staré jedlo - polievočka. Je jednoduchá, veľmi chutná a lahodná. Jemnú a lahodnú chuť dodávajú sušené slivky a je bez jednej kvapky mastí,či oleja.

Recept od: anka813 anka813

Egrešový parfait

Egreše popučíme v menšom hrnci, pridáme k nim vodu a krátko povaríme. Odstavíme a dochutíme medom. Ovsené vločky zmiešame s posekanými orechami (lieskovce, vlašské orechy). Pri servírovaní do pohára...

Recept od: lieeenkaaa lieeenkaaa
Viac podobných receptov nájdete v kategóriách: Zdravé jedlo

Najobľúbenejšie témy:

Dobruchut | Kontakt | Pravidlá | Reklama | Kariéra v Azete | Pripomienky | Na stiahnutie | Cookies

© Azet.sk a.s. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich
prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×