Morčacia polievka
nízka
náročnosť
ingrediencie
droby z morky, krk, krídla
trochu
olej
4
ks
cibuľa
2
ks
mrkva
1
ks
zeler
3
ks
zemiaky
500
g
hrášok
1
téglik
sladká smotana
3
dl
mlieko
2
PL
polohrubá múka
trochu
vegeta
soľ
voda
postup
1.
Mäso z morky opečieme na troške oleja. Potom k nemu pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, zalejeme trochou vody a dusíme.
2.
Keď je mäso polomäkké, tak pridáme na malé kúsky nakrájanú mrkvu, zeler a zemiaky. Dusíme ešte 15 minút. Ku koncu pridáme hrášok, zalejeme 2 litrami vody a varíme, kým nie sú mäso a zelenina mäkké. Dochutíme vegetou. Polievku môžeme podávať aj takto pripravenú alebo ju zahustíme.
3.
Zahustenie polievky: Keď je polievka hotová, tak do nej nalejeme smotanu a v mlieku rozmiešanú múku, potom ešte povaríme.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.