Pridať recept

Ovocná roláda

ingrediencie

4 ks
vajce
80 g
práškový cukor
100 g
polohrubá múka
citrónová kôra

Plnka

125 g
jemný tvaroh
100 g
práškový cukor
100 g
čerstvé ovocie

postup

1.
Žĺtky vymiešame s polovicou cukru a nastrúhanou citrónovou kôrou.
 
2.
Z bielka a cukru vyšľaháme tuhý sneh, pridáme do žĺtkov a zľahka rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme.
3.
Upečenú piškótu dáme na utierku, zvinieme, necháme vychladnúť, rozvinieme a potrieme plnkou. Vrch posypeme práškovým cukrom.
4.
Plnka: Tvaroh vymiešame s cukrom a primiešame čerstvé ovocie.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Piškótové cesto
Extra nadýchané piškótové cesto: Takto vždy krásne vyjde
Piškótové cesto je jedno z najľahších a najrýchlejších cukrárskych ciest. I jeho príprava má však svoje...
Jahodová roláda s parížskou šľahačkou
Parížska roláda: Luxusný dezert za pár eur
Parížska šľahačka je vždy prísľubom delikátneho zákusku. Vyskúšajte túto jednoduchú roládu s čerstvým...
Piškótová roláda
Vždy krásna roláda bez prasklín. Poznáte triky, ako ju pripraviť?
Aby bola piškótová roláda dostatočne elastická a zároveň krásne nadýchaná a jemná, musíte dodržať zopár...
Šťavnaté bublaniny: 15 overených receptov na tie najlepšie (nielen) letné koláče
Šťavnaté bublaniny: 15 overených receptov na tie najlepšie (nielen) letné koláče
Keď chceme rýchlo upiecť chutný koláč, bublanina je jedným z najlepších riešení. Nadýchané cesto...
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!
TOP
Veľkonočné suché pečivo
Ešte stíhate! Recepty na VEĽKONOČNÉ PEČIVO na jednom mieste, stačia vám tieto 4 základné cestá
Uľahčite si veľkonočné pečenie. Máme pre vás 4 základné cesta na veľkonočné drobné pečivo, z ktorého...