Pridať recept

Kapustnica

ingrediencie

250 g
kyslá kapusta
1,5 litre
voda
soľ
PL
rasca
1 ks
bujón
3 ks
zemiaky
2 PL
masť
1 ks
cibuľa
2 PL
hladká múka
1 PL
mletá červená paprika
2 ks
klobása

postup

Kapustu pokrájame a dáme variť do posolenej vody s rascou a bujónom. Asi po 20 minutách pridáme nakrájané zemiaky.Na masti si speníme nadrobno pokrájanú cibuľku, zasypeme múkou a krátko opražíme. Zalejeme hrnčekom vody, rozmiešame, chvíľku ešte povaríme a nalejeme do polievky. Do polievky pridáme ešte kolieska klobásky . Ak máte radi jemnejšiu chuť kapustnice, môžeme ju zjemniť smotanou.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Fermentovanie zeleniny
3 vynikajúce a zdravé fermentované pochúťky: Kapusta, jablká i salsa
V predchádzajúcom článku sme si povedali, prečo sú fermentované potraviny dnes považované za superpotraviny...
Domáce klobásky
Domáce klobásky – poradíme vám, ako ich pripravíte aj u vás doma!
Poctivé, domáce, najlepšie! Takto si ich môžete pripraviť aj vy.
Kedy najneskôr naložiť kapustu, aby bola perfektná do vianočnej kapustnice?
Toto nesmiete zmeškať! Kedy najneskôr naložiť kapustu, aby bola perfektná do vianočnej kapustnice?
Kyslá kapusta je nevyhnutnosťou (nielen) na vianočnom stole. Počas zimy nám poskytuje kopec vitamínov a je...
Frankfurtské párky
Máte radi párky? Toto je spôsob, ako ich pripraviť najlepšie a navyše bezpečne!
Varenie obľúbenej raňajkovej pochúťky môže byť karcinogénne. Ako pripraviť párky najlepšie?
Zhorkla vám kyslá kapusta? Toto je dôvod prečo a ako ju zachrániť!
Zhorkla vám kyslá kapusta? Už nikdy viac sa to nestane, pozor na tieto chyby! Máme tip, ako ju zachrániť, kapustnica bude výborná
Stalo sa to aj vám? Toto sú dôvody, prečo je kyslá kapusta horká a skvelý tip, ako ju zachrániť!
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Vyberiete klobásu z chladničky a chystáte sa ju nakrájať, keď si všimnete biely povlak na jej povrchu. Čo...