Kapustnica
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
kyslá kapusta
1,5
litre
voda
soľ
PL
rasca
1
ks
bujón
3
ks
zemiaky
2
PL
masť
1
ks
cibuľa
2
PL
hladká múka
1
PL
mletá červená paprika
2
ks
klobása
postup
Kapustu pokrájame a dáme variť do posolenej vody s rascou a bujónom. Asi po 20 minutách pridáme nakrájané zemiaky.Na masti si speníme nadrobno pokrájanú cibuľku, zasypeme múkou a krátko opražíme. Zalejeme hrnčekom vody, rozmiešame, chvíľku ešte povaríme a nalejeme do polievky. Do polievky pridáme ešte kolieska klobásky . Ak máte radi jemnejšiu chuť kapustnice, môžeme ju zjemniť smotanou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.