Pridať recept

Zapečená plnená kapusta

ingrediencie

250 g
bravčové mäso mleté
250 g
ryža
2 ks
cibuľa
2 ks
vajce
soľ
mleté čierne korenie
1 ks
kapusta
1 kg
kyslá kapusta
200 ml
smotana

postup

1.
Plnka: Ryžu umyjeme, sparíme a necháme odkvapkať. K odkvapkanej ryži primiešame mleté mäso, nadrobno nasekanú cibuľu, vajce, soľ, mleté čierne korenie a všetko spolu dobre zamiešame.
 
2.
Kapustné listy sparíme horúcou vodou, naplníme plnkou a previažeme niťou.
3.
Do väčšej vymastenej misy dáme vrstvu kyslej kapusty, na ňu uložíme naplnené kapustné listy a prikryjeme vrstvou kyslej kapusty. Zalejeme smotanou a prikryté pomaly udusíme v rúre do mäkka.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Dusená kapusta
Ako pripraviť najlepšiu dusenú kapustu? Overený recept, s ktorým sa vždy podarí
Kapustu – typickú jesennú zeleninu si v tomto období vychutnávame v rôznych formách. Surovú pridávame...
Máte radi mleté rezne? Pridajte túto surovinu a budú úžasne šťavnaté a voňavé, geniálny tip!
Máte radi mleté rezne? Pridajte túto surovinu a budú úžasne šťavnaté a voňavé, geniálny tip!
Dokonale šťavnaté a úžasne voňavé. Túto vychytávku na mleté rezne sa oplatí poznať!
Mleté mäso
Mleté mäso zosivelo - dá sa ešte jesť? Ak sa to stalo aj vám, toto by ste mali vedieť
Mleté mäso má v závislosti od druhu zvyčajne svetloružovú alebo červenú farbu. Niekedy však môže byť...