Pridať recept

Šľahačková roláda

ingrediencie

Cesto

5 ks
vajce
4 PL
kryštálový cukor
1 balíček
vanilínový cukor
2 PL
olej
4 PL
mleté orechy

Plnka

250 ml
šľahačka
2 balíčky
stružovač do šľahačky

postup

1.
Žĺtky dôkladne vymiešame s cukrom a vanilínovým cukrom, primiešame dotuha vyšľahaný sneh z bielkov a pomleté orechy.
 
2.
Jemne premiešame a vylejeme na plech, ktorý sme vystlali alobalom a potreli olejom.
3.
Pečieme 7 - 10 minút v mierne vyhriatej rúre. Upečené vyberieme z plechu a zvinieme.
4.
Po vychladnutí rozvinieme a potrieme vyšľahanou šľahačkou so stužovačom, opäť zvinieme a nakrájame na plátky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Safari roláda
Táto krásna roláda zachutí nielen deťom. Ako na strakatý vzor vám radi ukážeme
Dvojfarebná piškótová roláda s krásnym žirafím motívom, plnená parížskym krémom a ovocím. Tento krásny...
Jahody, šľahačka a snehové pusinky (Eton mess)
Jahody so šľahačkou: 10 overených receptov na nepečené dezerty zo sladkých jahôd a poctivej smotany
Jedným zo stálych dezertov v ponuke cukrární nášho detstva bolo jednoduché spojenie jahôd a šľahačky...
Jahodová roláda s parížskou šľahačkou
Parížska roláda: Luxusný dezert za pár eur
Parížska šľahačka je vždy prísľubom delikátneho zákusku. Vyskúšajte túto jednoduchú roládu s čerstvým...
Piškótová roláda
Vždy krásna roláda bez prasklín. Poznáte triky, ako ju pripraviť?
Aby bola piškótová roláda dostatočne elastická a zároveň krásne nadýchaná a jemná, musíte dodržať zopár...
Triky na tuhú a nadýchanú šľahačku, ktorá vydrží 12 až 48 hodín
Triky na tuhú a nadýchanú šľahačku, ktorá vydrží 12 až 48 hodín
Jednou z výhod domácej šľahačky je jej absolútna čerstvosť. Žiaľ, nadýchanosť čerstvej šľahačky je...