Zeleninové karí
4
porcie
65
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
PL
maslo
3
ks
klinčeky
2
ČL
celá rasca
1
ks
cibuľa
2
ČL
čerstvý ďumbier
2
strúčiky
cesnaku
2
ČL
kurkuma
soľ
mleté čierne korenie
1
konzerva
paradajka
cukor
2
ks
mrkva
2
ks
čili paprička zelená
150
g
kel
150
g
karfiolová ružička
petržlenová vňať
pór na ozdobenie
postup
1.
Maslo prudko ohrejeme vo väčšej hlbokej panvici. Pridáme klinčeky, rascu a chvíľu miešame. Pridáme cibuľu a pokračujeme v miešaní a pražení približne 5 minút, kým cibuľa nezmäkne. Pridáme ďumbier, cesnak, kurkumu a mletý koriander. Osolíme, okoreníme a miešame ešte 1 minútu.
2.
Primiešame paradajky a cukor. Pridáme mrkvu, čili papričky a 250 ml vody. Za častého miešania uvedieme do varu. plameň znížime na minimum a necháme 15 minút slabo vrieť, pričom občas premiešame. Varíme len tak dlho, kým mrkva trochu nezmäkne. Ak treba, prilejeme vodu.
3.
Primiešame kel, karfiol. Plameň trochu zvýšime a necháme pomaly vrieť ďalších 5-10 minút, kým všetka zelenina nezmäkne. Pridáme koriander a podľa potreby dochutíme. Klinčeky vyberieme a vyhodíme. Zeleninové karí rozdelíme do servírovacích misiek a podávame. VHODNÁ PRÍLOHA: Čerstvo uvarená ryža Basmati alebo arabský chlieb.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.