Pridať recept

Zeleninové karí

ingrediencie

4 PL
maslo
3 ks
klinčeky
2 ČL
celá rasca
1 ks
cibuľa
2 ČL
čerstvý ďumbier
2 strúčiky
cesnaku
2 ČL
kurkuma
soľ
mleté čierne korenie
1 konzerva
paradajka
cukor
2 ks
mrkva
2 ks
čili paprička zelená
150 g
kel
150 g
karfiolová ružička
petržlenová vňať
pór na ozdobenie

postup

1.
Maslo prudko ohrejeme vo väčšej hlbokej panvici. Pridáme klinčeky, rascu a chvíľu miešame. Pridáme cibuľu a pokračujeme v miešaní a pražení približne 5 minút, kým cibuľa nezmäkne. Pridáme ďumbier, cesnak, kurkumu a mletý koriander. Osolíme, okoreníme a miešame ešte 1 minútu.
 
2.
Primiešame paradajky a cukor. Pridáme mrkvu, čili papričky a 250 ml vody. Za častého miešania uvedieme do varu. plameň znížime na minimum a necháme 15 minút slabo vrieť, pričom občas premiešame. Varíme len tak dlho, kým mrkva trochu nezmäkne. Ak treba, prilejeme vodu.
3.
Primiešame kel, karfiol. Plameň trochu zvýšime a necháme pomaly vrieť ďalších 5-10 minút, kým všetka zelenina nezmäkne. Pridáme koriander a podľa potreby dochutíme. Klinčeky vyberieme a vyhodíme. Zeleninové karí rozdelíme do servírovacích misiek a podávame. VHODNÁ PRÍLOHA: Čerstvo uvarená ryža Basmati alebo arabský chlieb.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
7 spôsobov, ako do jedálnička pridať viac zeleniny každý deň
7 spôsobov, ako do jedálnička pridať viac zeleniny každý deň
5 porcií ovocia a zeleniny denne by malo byť normou. To môže byť pomerne náročné. Najmä keď je skrinka...
Beriem kyslú smotanu, vajce, múku a karfiol už inak nerobím! Najlepšie cestíčko a perfektná večera bez
Beriem kyslú smotanu, vajce, cesnak a karfiol už inak nerobím! Najlepšie cestíčko a perfektná večera bez vyprážania je na stole!
Perfektné cestíčko, ktoré si zamilujete! Odkedy mám tento recept, klasický trojobal už vôbec nerobím.
Tieto zeleniny fungujú najlepšie na zdravšie čipsy
Zdravá alternatíva čipsov: Lupienky z tejto netradičnej suroviny chutia vynikajúco!
Zemiaky sú základom chrumkavých lupienkov, ktoré poznáme a milujeme. Ale vedeli ste, že existuje mnoho...
Nikdy ich nejedzte surové. Škodlivé môžu byť nielen zemiaky!
Nikdy ich nejedzte surové. Škodlivé môžu byť nielen zemiaky!
Máte radi čerstvé ovocie a zeleninu? Veľmi dobre, sú mimoriadne cennou súčasťou našej stravy. A hoci ich...
Zelenina, ktorá ničí pečeň. Odstráňte ju raz a navždy
Zelenina, ktorá ničí pečeň. Odstráňte ju raz a navždy
Pečeň, podobne ako všetky naše orgány, pracuje nepretržite. Bohužiaľ, je náchylná na rôzne komplikácie...
Zelenina, ktorá ničí kĺby. Čomu je lepšie sa vyhnúť?
Zelenina, ktorá ničí kĺby. Čomu je lepšie sa vyhnúť?
Zdravie kĺbov by nás malo veľmi zaujímať, pretože problémy s kĺbmi nám môžu brániť v každodenných...